3 frågor Mohammad Alhammada, PowerUp Sweden

Den 9 maj samlades över 100 företagare och tjänstepersoner från Eskilstuna kommun för att delta i årets (be)Stämma.

Detta år avslutades stämman med en så kallad SME-dialog – en workshop där deltagarna fokuserade på konkreta aktiviteter för att vi ska nå vårt mål att bli Sveriges bästa kommun för små- och medelstora företag.

En av deltagarna under (be)Stämman och SME-dialogen var Mohammad Alhammada från PowerUp Sweden AB. Tillsammans med kollegan Mohand Alhamda blev han tidigare i år utsedd till Årets nyföretagare i Eskilstuna.

– Grattis till utnämningen Årets nyföretagare! Hur kändes det?
Vi är så stolta att vinna Årets Nyföretagare 2023! Vi är överlyckliga över att ha blivit uppmärksammade för vårt hårda arbete och engagemang. Prestationen hade inte varit möjlig utan stödet från våra fantastiska kunder och vårt underbara team. Att få ta emot priset var å ena sidan nervöst och ödmjukande och samtidigt någonting som vi siktat på och nu får erkännande för. Kort sagt kändes det kanon!

– Och nu har ni varit på nästa högtidliga event, (be)Stämman. Vad tyckte ni?
Eftersom det var första gången så hade vi faktiskt inte så många förväntningar utan vi gick in med vår vanliga nyfikna och positiva inställning. Det vi ändå hade som förväntning var såklart god stämning, härliga möten och en miljö med företagande och driv i fokus, och det levererades med bravur! Vi tar med oss att Eskilstuna är en härlig stad för företagande och utveckling och vi känner oss nu, mer än innan, som en del av något större som händer i vår fina stad.

– Vad tyckte ni om SME-dialogen?
Det var tyvärr för många spännande områden för att vi skulle kunna delta på samtliga men vi blev inspirerade av all kreativitet som flödade i de olika rummen i stadshuset. Vi brinner för ett tryggt och säkert Eskilstuna så den frågan hamnar nog högst upp på viktighetslistan.

– Varför tycker att det är viktigt som företagare att delta i sådana här sammanhang?
Eftersom vi kommer ta större och större plats inom näringslivet i Eskilstuna känns det som en självklarhet att vi medverkar där utveckling och nätverkande sker. Vi är måna om att ta vårt ansvar i Eskilstuna, allt från att vara den första arbetsgivaren för de utan arbete till att bidra till en trygg, säker och miljöinriktad rivning och sanering. Därför behöver vi vara på möten, allt från arbetsmässor och bemanningsträffar till (be)Stämman och SME-dialogen.