Anne-Sofie gäst i soffan #10FIKA

Anne-Sofie Pärlemyr Sjösvärd, HR manager på Senior Material, är en av gästerna i 10FIKA den 1 december då vi har fokus på industrins tillväxt och kompetensförsörjning.

Vad innebär ett bra näringslivsklimat för dig??

 – Ett gott samarbete mellan företagen och Eskilstuna Kommun, att vi tillsammans skapar en god miljö för företag att verka i Eskilstuna. Utefter behov skapa goda förutsättningar för att få företag att välja just Eskilstuna.

Hur ser du på kompetensförsörjningen för industrin?

 – Kompetensförsörjningen är en betydande utmaning för industrin. Vi behöver alla hjälpas åt för att öka intresset för jobb inom industrin, inte minst bland unga. Det tror jag att vi gör med goda exempel. För att tillgodose framtidens kompetensförsörjning måste vi vända oss till både kvinnor och män, då kvinnor idag är betydligt färre inom industrin än män. För att skapa ett gott företagsklimat behövs mångfald ur alla aspekter.

Varför tycker du att man ska engagera sig och titta på 10FIKA 1 december?

.- För att skapa ett gott näringslivsklimat behöver vi alla engagera oss, med olika kompetens och perspektiv möjliggör vi en gynnsam utveckling för Eskilstuna. Jag vill bidra med det jag kan????

Du kan delta i 10FIKA via Affärsplan Eskilstunas och Företagarnas facebook.