Årets finalister #EN22

Här har vi finalisterna till Eskilstuna Näringsliv EN22.

ÅRETS NYFÖRETAGARE
Delas ut av NyföretagarCentrum Eskilstuna

Hanna Dovsten, My driving academy

Nio av Eskilstunas tio trafikskolor drivs av män, den tionde av Hanna Dovsten.
Efter att ha varit anställd som trafiklärare i 8 år bestämde hon sig att starta eget företag, My driving academy som franchise. Hanna tog hjälp av NyföretagarCentrum och hon fick en plats i Mentorprogrammet. En av Hannas kvinnliga elever har hyllat Hanna genom att tatuera in citatet ”vi släpper det och fokuserar framåt” och ett motiv av en bil. Hanna är målmedveten och har sedan start 2020 haft en strategi för ett långsiktigt företagande. Det har hon med lyckats med och ambitionen är hög för att växa även framåt!

Divar Matte och Savan Giliyana, Teamporty Academy

Gymmet Teamporty i Nyfors hjälper atleter från olika sporter att förbättra både sin fysiska och mentala hälsa. Bland kunderna finns flera fotbollsklubbar. Teamporty är ett high-performance-gym och jobbar även med ungdomar främst i Nyfors. Divar har en kandidatexamen från GIH och Savan är civilingenjör med goda kunskaper i ekonomi. En bra kombination för att lyckas som nyföretagare. Gymmet öppnade under pågående pandemi och i en stad som redan hade många gym. Men med en stark vilja, målmedvetenhet och ett stort engagemang har Divar och Savan nu ett växande företag och är dessutom goda föredömen för ungdomar. De har en tydlig ambition att utveckla företaget ytterligare samt även att öppna fler high-performance gym.

Omar Al-Obaidi, Drobaidi Tandvård AB

Som sjuåring började Omar fundera på att bli tandläkare. När han var femton fattade han sitt beslut och sedan 2020 driver han sin egen mottagning i centrala Eskilstuna.Omar tog tidigt kontakt med NyföretagarCentrum när han kom till Eskilstuna och där fått hjälp med att skaffa ett lokalt kontaktnät samt deltagit i NyföretagarCentrums mentorprogram. Omar arbetar mycket med service och bemötande. Mottagningen erbjuder tillgänglighet och generösa öppettider.  Praktiken är modern och använder den senaste tekniken. Omar har redan många patienter och har fyra anställda. Omar är entreprenör och tandläkare som visat sig vara en glasklar kombination. Han är en driven och ambitiös nyföretagare med stora ambitioner att växa med fler kliniker i Mälardalen.

För mer information om Årets Nyföretagare, kontakta Urban Wallin: urban.wallin@nyforetagarcentrum.se

ÅRETS INNOVATÖR
Delas ut av Eskilstuna kommun, Affärsutvecklingsenheten

Johan Hägglund, Tioex

För att ha sett behov och utifrån det riktningssäkert skapat innovationer som nu är grunden för växande bolag med internationella affärer.

Andreas Zandrén, STIGA Sports

För att tillsammans med sitt team utarbetat en innovationskultur i organisationen som ser utanför traditionen och utmanar själva definitionen av hur ett bordtennisracket ska se ut, en produkt som på kort tid skapat sensation på den internationella scenen.

Emre Gürler, Eskilstuna United

Hjärta, passion och handlingskraft har skapat förändring som lett fram till flera sociala innovationer för verklig skillnad för dom som behöver det.

För mer information om Årets Innovatör, kontakta Jens Carlberg: jens.carlberg@eskilstuna.se

ÅRETS MARKNADSFÖRARE
Delas ut av Marknadsföreningen i Eskilstuna

Eskilstuna Ölkultur

Från Faktoriholmarna i hjärtat av Eskilstuna sprids stoltheten för den lokala bryggerihistorien och passionen för hantverket långt utanför stadsgränsen. Uppmärksammad ny design, stark lokal förankring och sunda genuina dryckesupplevelser gör att Eskilstuna Ölkultur är en given finalist till Årets Marknadsförare 2021.

Eskilstuna Logistik och Etablering

Med annonsering, nätverkande, digital marknadsföring, hållbara lösningar och öppna armar har Eskilstuna satts på etableringskartan. Eskilstuna Logistik och Etablerings strategi och uthållighet har gett utdelning i både marknadsandelar och arbetstillfällen, och har gjort företaget till en värdig finalist till Årets Marknadsförare 2021!

Ung Företagsamhet Södermanland

Med fantastiska elever och lärare som ambassadörer och ett starkt partnernätverk, byggs varumärket från grunden. Med sitt helhjärtade samhällsengagemang ger Ung Företagsamhet Södermanland bränsle till Eskilstunas näringsliv och framtida tillväxt, och är en självklar finalist till Årets Marknadsförare 2021!

För mer information om Årets Marknadsförare, kontakta Emma Göransson: emma@create.se

ÅRETS LEDARE
Delas ut av Handelskammaren Mälardalen

Sofia Larsson, Parken Zoo

Sofia Larsson har tillsammans med hennes kollegor lyckats driva Parken Zoo under pandemin och framgångsrikt anpassa sig till restriktioner som ibland kom med kort varsel. Sedan hon tog över Parken Zoo har Sofia lyckats få bolaget att gå med ett positivt resultat. Hennes och bolagets vilja att få in ungdomar på arbetsmarknaden genom sommarjobb är en viktig del för Eskilstuna. Alla känner vi väl någon som har sommarjobbat på Parken Zoo?

Michael Serrander, Profeel

Det har varit tuffa tider för Profeel under pandemin då en stor del av deras verksamhet tog tvärstopp i samband med mötesrestriktioner och att folk jobbade hemma. Michaels högsta prio var att kunna behålla samtliga medarbetare vilket han lyckades med, nu ska företaget dessutom nyanställa. Michaels ledarstil fokuserar på engagemang och teamkänsla. Hans hjärteprojekt FEEL for LIFE till förmån för Barncancerfonden lyckades samla in över en miljon kronor.

Veronica Gustafsson, Tuna Park

Veronica har ett stort engagemang och intresse för Eskilstunas utveckling och är en av personerna bakom det unika projektet ”Handla för Eskilstuna”. Under pandemin ställdes hennes bransch på svåra prov som Veronica tillsammans med henne kollegor hanterade strålande. Handla säkert var något Tuna Park tryckte på vilket gjorde att dom trots restriktionerna kunde stoltsera med ett framgångsrikt köpcentrum.

För mer information om Årets Ledare, kontakta Jenny Emerén: jenny@handelskammarenmalardalen.se

ÅRETS FÖRETAGARE
Delas ut av Företagarna Eskilstuna-Torshälla

Goran Raundusi, Rojan Food

Goran driver Rojan Food med hjärta för både hemstaden Eskilstuna och verksamheten han byggt upp tillsammans med sin far. Han sätter i sin bransch Eskilstuna på kartan samt är en fin förebild för unga utlandsfödda som vill leva sin dröm.

Martina Schagerlund, Lindholms gård

Martina äger och driver Lindholms gård med styrka och passion för ett hållbart jordbruk och vill skapa branschen en plats i näringslivet. Med sitt företagande och engagemang i branschorganisationer och lokala nätverk är hon en stor förebild både som kvinna och som företagare.

Fredrik Wahlqvist, Best bemanning & Rekrytering i Sverige

Fredrik driver Best bemanning med stort driv och närvaro. Han lever och andas företaget, och arbetar för att se sina medarbetare, människan bakom CV’t, och göra skillnad för så många som möjligt på arbetsmarknaden.

För mer information om Årets Företagare, kontakta Andreas Frisk: andreas.frisk@secor.se