Årets sommarföretagare är igång #ungdriveacademy

Nu har kick-off veckan avslutats för de 75 ungdomar som blivit antagna till UngDrive Academy i år. De har ‘världens roligaste sommarjobb!’ enligt Edvin Unnerberg, en av projektledarna för UngDrive Academy i Eskilstuna.

Vad händer under en Kickoff-veckan?

– Kickoff-veckan innehåller fem intensiva dagar där varje dag har ett egen tema. Affärsidé, försäljning, marknadsföring, ekonomi samt drömmar & mål. Här samlas alla ungdomar för att inspireras, knyta kontakter och starta igång sina företag. Efter kickoffen kastas man ut i verkligheten, som sin egen chef, och det är nu företaget sätts igång på riktigt.

Hur upplever du årets grupp av sommarentreprenörer?

– I år har vi 75 supertaggade sommarentreprenörer, väl utvalda efter en ansökningsperiod med flera hundratals intresserade. Vissa har så varit så pass taggade att de redan smygstartat, även om vi officiellt inte har kickat igång än. Idéerna varierar som vanligt, men en tydlig röd tråd är att många vill jobba digitalt.

Kan du kort beskriva vad Ung Drive Academy, sommarföretag är för något?

– UngDrive Academy är i min mening världens roligast sommarjobb. En coachgrupp av riktiga entreprenörer hjälper 15-18-åringar att starta eget företag under sommarlovet. De får testa på att vara sin egen chef och kämpa mot sina mål de sätter upp; oavsett om det är att tjäna så mycket pengar som möjligt, få göra skillnad i utvecklingsländer eller att bli nästa globala IT-startup.

Läs mer om Ung Drive Academy här: https://ungdrive.se/academy/