Årets UF lärare i Sörmland 2019

Ung Företagsamhet Södermanland arbetar med entreprenörskap i skola och bidrar till framtidens företagare och arbetskraft. I helgen arrangerades årets största event för sörmländska UF företagare – ‘Entreprenörskap på riktigt’. På plats fanns 130 utställare och 428 elever som visade upp sina företags varor och tjänster.

Under eventet delades ett antal utmärkelser och priser ut. Bland annat utsågs Rekarnegymnasiet i Eskilstuna till Årets UF skola och Rocco GustafssonS:t Eskils gymnasium tilldelades utmärkelsen Årets UF-lärare, på bilden ses han tillsammans med elever som driver UF företag och medverkade på eventet.

Hur känns det att bli utnämnd till Årets UF lärare i Sörmland?

– Det är alltid kul att få uppmärksamhet och uppskattning för att man gör ett bra jobb. Som lärare i ämnet “Ung företagsamhet” så är det superkul att lyfta elevernas entreprenöriella förmågor. Vi jobbar mycket med omvärlden och framtiden bortom klassrummet. Jag har sedan mina tidiga år som punkare alltid varit entreprenöriell och jag skulle aldrig lyckats med alla företag och idéer utan ett entreprenöriellt tänk och min oförmåga att se hinder, säger Rocco Gustafsson med ett leende.

– Det är extra kul att det är andra året i rad som S:t Eskils gymnasium får utmärkelsen “Årets UF-Lärare”, det är ett gott betyg för skolan och vårt arbete. Entreprenörskap är ett viktigt och roligt ämne och Eskilstuna har genom åren levererat många fantastiska entreprenörer, och det ska vi fortsätta med, fortsätter Rocco.

Hela 34% av eleverna i Sörmland går igenom UF-processen som handlar om att starta, driva och avveckla ett UF företag under ett års tid. Ung Företagsamhet har utöver detta tre olika läromedel för grundskoleelever, allt för att även kunna ge unga i tidig ålder möjlighet att träna sina entreprenöriella förmågor.

#ufmässan2019 #epr2019 #ungforetagsamhet #eskilstuna

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.