Besöksrekord på årets Jobbmässa UNG!

Jobbmässa UNG – en mässa för unga vuxna mellan 18 och 24 år på jakt efter ett arbete slog besöksrekord med sina över 1 000 besökare på Elite Stadshotellet den 1 februari i år.

Det fanns 16 utställande företag på plats och många var imponerade över hur engagerade och nyfikna de jobbsökande ungdomarna var. Det bokades in en mängd jobbintervjuer gällande sommarjobb, timvikariat och tillsvidareanställningar. Så roligt tycker vi på näringslivsavdelningen och Komptensgallerian som arrangerade mässan!

Morgan Lindberg från Eskilstuna Ölkultur och MVG Bud (på bilden) fanns på plats som utställande företag. Vi passade på att ställa några frågor om dagen.

Hej Morgan! Vad tycker du om årets Jobbmässa UNG?

– Jag har inte varit med på mässan tidigare, men järnspikar vad många personer som var där! Som tur var fanns min kollega John från MVG Bud med på plats för att prata med de besökande ungdomarna. Intresset för de bolag vi är involverade i var stort – vilket är kul!

Vad är din upplevelse av de ungdomar du träffade på plats?

– Blandade upplevelser – men övervägande positivt! Intresset var framför allt störst för Slussvaktarn som är en sommarservering vid Eskilstuna Ölkultur. Inför sommaren har vi därför ett stort antal intressanta jobbsökande att välja mellan.

Bokade ni in några intervjuer under jobbmässan?

– Vi samlade framför allt in CV:n under dagen. Nästa steg för oss blir att kontakta några av dessa driftiga människor för att boka in en jobbintervju.

Har du något medskick till de företag som missade årets jobbmässa UNG?

– På grund av det stora intresset från ungdomarna och att det var så många på plats tror jag att fler företag skulle kunna ha hittat guldkorn för sina specifika branscher och företag.