Bli utställare på Jobbmässan UNG 1 feb

Har ditt företag behov av ung kompetens – bli utställare på Jobbmässa UNG 👩‍🍳👩🏽‍💼👨🏾‍🏭

För andra året i rad arrangerar Eskilstuna kommun i samarbete med Affärsplan Eskilstuna Jobbmässa UNG för ungdomar mellan 18 och 24 år. Mässan arrangeras den 1 februari på Elite Stadshotellet. Vi ställde några frågor till de ansvariga för mässan, Maria Lönnerek och Marica Anderbrink.

Hur skulle ni beskriva jobbmässa UNG?

Jobbmässa UNG är en mässa för ungdomar mellan 18 och 24 år som söker ett arbete. Det kan vara ett sommarjobb, timvikariat eller tillsvidareanställning. Det här är ett sätt för oss inom Eskilstuna kommun att koppla ihop unga arbetssökande med potentiella arbetsgivare. Förhoppningsvis får de sitt första arbete och därmed ett kliv närmare egen försörjning.

Vilka företag får ställa ut?

– Det är främst lokala företag som söker arbetskraft. Det här är ett smidigt och relativt enkelt sätt för företagen att komma i kontakt med ungdomar. Företagen slipper annonsförfarande och de får dessutom ett ansikte på potentiell medarbetare direkt på plats.

Vad kostar det att ställa ut?

– Mässavgiften är gratis. Du som företagare ställer upp med din tid. Du finns på plats på Elite Stadshotellet den 1 februari mellan kl 13.30 och 16.00, samt har för- och efterarbete med din monter.

Det finns ett fåtal platser kvar för utställande företag. Är du intresserad av att delta och bidra till att trygga ungdomars vardag? Hör av dig på mejl till maria.lonnerek@eskilstuna.se