Kategorier
Hallå Peter Rohlin! #utlysningsgruppen
02 Jul 2021

För att få fler lokala företag och aktörer att söka extern finansiering har Eskilstuna kommun bildat en utlysningsgrupp i syfte att dela och sprida information om relevanta utlysningar. Gruppen består av personer från Mälardalens högskola, Stua, Arbetsförmedlingen, Region Sörmland, MITC och Eskilstuna kommun. Vi ställde 4 frågor till Peter Rohlin, forskningsrådgivare som företräder Mälardalens högskola.

Hej Peter, vem är du?
– Jag är uppväxt i Hälsingland men flyttade till Stockholm när jag började mina studier vid KTH 1985. Efter en tid som forskare vid KTH så har jag varit verksam som expert vid Energimyndigheten och VD för ett branschägt företag inom installationsbranschen. Sedan maj 2020 är jag tillbaka vid akademin och arbetar med att stödja forskarna att hitta lämpliga utlysningar för forskningsmedel och att skriva konkurrenskraftiga ansökningar. Då jag i över 20 år även har engagerats av svenska och internationella forskningsfinansiärer samt EU-kommissionen för att bedöma forskningsansökningar så hoppas jag att min samlade erfarenhet kan bidra till fler beviljade ansökningar.

Vad är utlysningsgruppen?
– Utlysningsgruppen är ett forum för att finna intressanta utlysningar, finansierings- och samarbetsmöjligheter för att stärka regionens utveckling och konkurrenskraft – en plattform där näringsliv, akademi och offentliga aktörer kan utbyta information.

Varför är gruppen viktig?
– Att under informella former kunna dela information och kontaktytor för potentiella samarbeten öppnar dörrar. Min primära roll som representant för MDH är att hitta rätt forskare eller forskargrupp som skulle kunna medverka och stärka ansökningar i samverkan med andra aktörer inom regionen.

Ditt smultronställe i sommar?
– Någon eller några gånger under sommarmånaderna så söker jag mig alltid tillbaka till mitt barndoms badställe – Hälsinglands riviera Orbaden mellan Bollnäs och Järvsö. En kilometerlång sandstrand längs Ljusnan med kristallklart vatten. Ofta lite kallt men vackert och uppfriskande!

Vill du komma i kontakt med ProjektTorget och/eller Utlysningsgruppen – skicka ett mejl till maria.lonnerek@eskilstuna.se

 

 

Påbörja ditt deltagande här
Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.