Kategorier
Hallå Sofie! #samtalsvolontär
10 Jun 2020

Varje onsdag i juni kan du som företagare/privatperson/student/medmänniska träffa tre #samtalsvolontärer i Stadsparken. Vi passade på att ställa några frågor till en av dem.

Vem är du?
– Sofie Andersson, coach som arbetat med rekrytering och karriärcoaching, är engagerad i vår stad och vill att staden utvecklas. Sitter i styrelsen för Kvinnojouren MOA Har olika erfarenheter från familjehem till olika befattningar i näringslivet.

Samtalsvolontärer – berätta om initiativet
– I min roll som konsultchef och coach, träffar jag många människor och märker att det finns ett stort behov, känner att många inte vet var de ska vända sig i olika funderingar och frågeställningar.

Vad är det som driver dig?
– Kan man hjälpa någon så ger det positiva ringar på vattnet – känner att jag har mycket att bidra med.

Villa Villekulla/V3 var ett initiativ ni arbetade fram tillsammans när ni möttes genom Affärsplan Eskilstuna, vad händer där?
– Vi hade en bild av att ha en mötesplats där det finns coacher eller samtals-volontärer samt olika utbildningstillfällen som olika personer kan ha nytta av i livet. Det viktiga var att inte kategorisera in människor i olika fack, tröskeln att gå dit ska vara låg.

På grund av coronakrisen kommer de nya evolutionsgrupperna att presenteras i höst, har du något medskick?
👉Hur kan vi bli ännu mer lokala, få fart på näringslivet i Eskilstuna?
👉Hur viktig är kultur och idrott för en stad – går det att göra något mer där?
👉Det känns som att det inte har funnit rutiner inom äldreomsorgen, men jag vet inte om det är något för Affärsplan?
👉Vad kan Eskilstuna göra för att få alla i chefsbefattning inom Eskilstuna kommun att flytta hit?

Vad är det bästa med Eskilstuna?
– Vi har ett vackert centrum med Eskilstuna ån, gamla bevarade byggnader. Närheten till natur och nära och kära. Kunna se idrott på Elitnivå; handboll, fotboll och speedway.

#affärsplaneskilstuna #eskilstuna #samtalsvolontär #tillsammans #samhällsevolution

Påbörja ditt deltagande här

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.