City Gross gör JobbEvolution tillsammans med Arbetsförmedlingen

Det närmar sig premiär för City Gross som under hösten öppnar sin 44:e butik i den nya delen av gallerian på Tuna Park. Etableringen innebär att fler i Eskilstuna får ett jobb att gå till och i dagarna arrangeras ett kreativt rekryteringsevent. City Gross har planerat och format tillvägagångssättet tillsammans med Arbetsförmedlingen och Parken Zoo där träffarna genomförs. Och Affärsplan Eskilstuna skapade förutsättningarna.

Butikschef Carina Palm valde tidigt att engagera sig i Affärsplan Eskilstuna och redan i uppstartsarbetet för arbetsgruppen Jobbevolution föddes idén att tillsammans med Arbetsförmedlingen skapa ett rekryteringsevent.

–       För oss på City Gross är det viktigt att vara en positiv kraft i de städer vi verkar i och därför var det självklart för oss att vara en del av Affärsplan Eskilstuna och gruppen Jobbevolution, berättar Carina Palm, butikschef på City Gross.

Eventet pågår under två dagar på Parken Zoo och en del av själva rekryteringsprocessen sker i ett så kallat speedintervjuformat. Urvalet har skett dels tillsammans med Arbetsförmedlingen (50%) och dels genom de som har sökt direkt via City Gross egna kanaler.

–       Vi kommer att bli en stor arbetsgivare i Eskilstuna och intresset har varit enormt för de 60 tjänster vi nu utannonserat. Hela 2500 ansökningar har kommit in och tillsammans med Arbetsförmedlingen träffar vi 350 av dessa under två intensiva och roliga dagar, fortsätter Carina.

Arbetsförmedlingen har förintervjuat de sökande för att bättre förbereda dem inför bland annat speeddatingen.

–       Att vara en del av en process mot ett arbete är i sig väldigt utvecklande för individen. Här får fler sökande chansen när rekryteringen sker i speeddating format och arbetsgivaren får fler att välja på då Eskilstuna har en hög arbetslöshet, säger Allen Ustamujic, sektionschef på Arbetsförmedlingen och sammankallande i gruppen JobbEvolution.

I arbetsgruppen JobbEvolution arbetar deltagarna för att få människor och företag i Eskilstuna att växa. Detta genom att bland annat titta på rekrytering på ett nytt sätt. I City Gross fall har dessa möten öppnat upp för kreativitet i processen och arbetsgivaren har fått forma tillvägagångssättet tillsammans med Arbetsförmedlingen och Parken Zoo.

–       Att få ett arbete är så mycket mer än ett jobb. Att vara del av något större, att bidra till och vara med i gemenskapen i ett större sammanhang. Tillsammans samarbetar vi kring de gemensamma samhällsutmaningarna. Ju mer vi gör tillsammans desto bättre blir det för staden, avrundar Allen Ustamujic.

#JobbEvolution #NäringslivsEvolution #AffärsplanEskilstuna

Här hittar du kontaktuppgifter till de sammankallande i arbetsgruppen JobbEvolution

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.