Det är tillsammans det händer!

Affärsplan Eskilstunas projektledare Anna Harryson (eller projektföljare som hon själv uttrycker det) inleder mars månads nyhetsbrev med  följande:

Vad är vad och i vilken ordning händer saker? Den frågan debatteras ständigt när vi människor ska ta oss an lite mer komplexa frågor. Men en sak är säker – tillsammans händer det!

Affärsplan Eskilstuna föddes ur en frustration men har blivit en lyckosam plattform för samverkan genom att peka på två eller faktiskt ett tydligt mål. Arbetslösheten. För det blir inte bra för någon, vare sig, kommun, stad, samhälle eller näringsliv om inte människor har sysselsättning.

Vi är på god väg att infria vårt första mål: Ungdomsarbetslöshet i paritet med riket 2022. Vår ungdomsarbetslöshet minskar snabbare än riket och vi har idag all time high vad gäller ung företagsamhet i våra skolor.

Vi ställer nu om fokus mot vårt långsiktiga mål: Sysselsättning i snitt med riket 2030. Vi behöver etableringar till Eskilstuna som innebär många och attraktiva jobb. Tillsammans behöver vi marknadsföra Eskilstuna som den plats företag väljer att flytta sin verksamhet till.

Många små rörelser skapar stora vågor, vad är vad och i vilken ordning händer det? Huvudsaken är att det händer!

Anna Harryson
Projekt(följare)ledare
Affärsplan Eskilstuna

Prenumerera på Affärsplan Eskilstunas nyhetsbrev!

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.