Ecokraft på Byggfrukost

I veckan arrangerades Byggfrukost – ett nätverk för företag som arbetar för att utveckla fastigheter i Eskilstuna.

Vid detta tillfälle presenterade Linda Werther Öhling och Sara Sjöqvist Energy Evolution Center som ska vara en kreativ arena för att utveckla lösningar för smartare energianvändning och förnybar energi som bidrar till att uppfylla nationella och globala klimatmål⚡️⚡️⚡️⚡️

En av deltagarna denna morgon var Oscar Gustavsson, VD på ECOKRAFT och vi passade på att ställa några frågor:

Varför var du här idag?
– Ett intressant ämne för oss i ECOKRAFT som har många års erfarenhet av solceller, batterilagring och energihantering i fastigheter.

Hur upplevde du mötet?
– Intressant, inbjudande och öppet.
Bra att ämnet lyfts upp på en lokal nivå där vi inom näringslivet kan bidra samt få kontakt med skolor och personer/elever som vill utveckla lösningar och jobba med smartare energianvändning.

Vad skulle du vilja ha för teman på kommande Byggfrukostar?
– Mer smart energianvändning där lokala företag kan skapa fler samarbeten.

Vad är det bästa med Eskilstuna?
– En fin stad med perfekt geografiskt läge samt den starka företagarandan!

Initiativtagare till Byggfrukost är Anna-Karin Kjellin och Caroline Axelsson på ANCA. De kände att det saknades en samlingspunkt och ett nätverk för företag som arbetar för att utveckla fastigheter i Eskilstuna. Syftet med Byggfrukost är att vara en naturlig och öppen mötesplats för kompetensutveckling, för att knyta nya kontakter och framför allt för att träffas under avslappnade och trevliga former.

I styrgruppen utöver ANCA arbetar också Sofia Norstedt, PQ Projektledning och Stina Adolfson Kiviaho, Eskilstuna kommun.

Affärsplan Eskilstuna är en samarbetspartner och ett faciliteringsstöd till Byggfrukost.

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.