Eskilstuna kommun satsar på Mälardalens högskola

Eskilstuna kommun kommer att bidra med sju miljoner kronor till Mälardalens högskola under 2018, anpassat till de behov och krav på digital kompetens som finns.

– Det här är en oerhört viktig och strategisk satsning på högskolan. Den är nödvändig för att vår lokala arbetsmarknad och dess näringsliv ska kunna utvecklas och för att högskolan ska kunna erbjuda en utbildning som är unik i landet. Digitalisering kommer att genomsyra allt inom kort. Den här satsningen kan visa sig vara en av de viktigaste i Eskilstuna på många år. Inte olik den på Svealandsbanan eller starten av högskolan 1977, säger Jimmy Jansson, kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna kommun.

Satsningen Eskilstuna kommun gör på högskolan ligger helt i linje med Affärsplan Eskilstunas strategi där vi har ringat in två betydande fokusområden: Digitalisering & automation samt organiskt tillväxt. Läs hela affärsplanen här.

Läs mer om satsningen på Mälardalen högskolas hemsida

SVT nyheterna – Unik satsning på Mälardalens högskola

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.