Eskilstuna nominerad till årets tillväxtkommun

Eskilstuna kommun är nu med och tävlar om att bli Årets Tillväxtkommun 2022. Priset delas ut på Fastighetsgalan den 8 februari 2023, som arrangeras av World in Property AB och Lokalguiden Sverige AB.

– Det känns roligt att vårt hårda arbete lyckats få hit stora etableringar, som Coop centrallager, Apotekets e-handelslager, Amazon Web Services samt Senior Material (Europe). De har fått stor medial uppmärksamhet och vi får ofta höra att vi i Eskilstuna gör ett bra jobb och lyssnar på företagen som etablerar sig, säger Malin Dalmén, kommunstrateg på Eskilstuna kommun och förklarar vidare att en vinst skulle vara ett kvitto på kommunens arbete.
– Vi i Eskilstuna arbetar för att våra befintliga företag ska kunna växa och må bra samtidigt som fler företag får upp ögonen för Eskilstuna som en attraktiv och hållbar etableringsort.

Det är de nätverk av företag som byggts upp, både nationellt som internationellt, som starkt bidragit till alla dessa etableringar i nära samarbete med kommunens etableringsteam som består av förvaltningar och kommunala bolag – allt för att underlätta i etableringsprocessen.

Eskilstuna kommuns näringslivsdirektör Niklas Edmark lyfter andra positiva delar som tillväxten bidrar till:
– Investeringar i Eskilstuna skapar också affärsmöjligheter för våra befintliga små och medelstora företag, både under byggtiden och även med de nya företagen som etablerar sig. Tillväxten skapar helt enkelt fler jobb lokalt i Eskilstuna i flera omgångar. En positiv utveckling i flera led.

Läs mer om priset och rösta genom att klicka här.