Eskilstunas gymnasieungdomar fortsätter att utmana

Sedan i mitten av mars är det möjligt att som arbetsgivare utmanas av elever från Rekarnegymnasiet via Eskilstunautmaningen Under hösten kommer Eskilstunautmaningen att växa ytterligare då både Rinmangymnasiet och S:t Eskils gymnasium ansluter till projektet. Totalt kommer du som arbetsgivare då i kontakt med ca 75% av Eskilstunas ungdomar mellan 16 och 19 år via webbsidan. 

– Vi har fått ett stort gensvar med många olika typer av utmaningar. Vi har haft föreläsare för samhällsvetenskapliga programmet, studiebesök och språkvänner för språkintroduktionsprogrammet, mentorer för elever på olika program. Det har varit en lyckad och intensiv start på Eskilstunautmaningen, säger Daniel Moberg, rektor vid Rekarnegymnasiet.

Utvecklingen av Eskilstunautmaningen går raskt framåt och nya utmaningar tillkommer. Den senaste är ett upprop i samråd med Ung företagsamhet om att anta utmaningen att vara företagsrådgivare för företag startade av nyanlända ungdomar.

Inom kort kommer alla elever kunna registrera sig för arbeten de är intresserade av via en app. På Eskilstunautmaningen.nu kan du som arbetsgivare annonsera efter personal och då får de intresserade ungdomarna “ett pling” om att det finns ett passande arbete att söka.

Engagera dig, din arbetsplats och ditt företag i Eskilstunautmaningen för ungdomarnas, för din, för företagets och för Eskilstunas skull! Ditt engagemang är viktigt och gör skillnad.

Eskilstunautmaningen är ett samverkansprojekt mellan den kommunala gymnasieskolan och Affärsplan Eskilstuna.

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.