Eskilstuna-utmaningen

Vad är detta?

Eskilstunautmaningen har förändrats en del under åren. Tidigare antogs olika utmaningar nu är konceptet omarbetat och anpassat efter elevernas önskemål.

Den del som används mest mot gymnasieungdomarna är jobbförmedling. En ny tjänst är JOBBTIPS där ungdomar anmäler sig och därefter får information om lediga jobb via sms.

Eskilstunautmaningen har förlängt tjänsten så att ungdomarna ända upp till 25 år kan vara anslutna. Detta för att matcha arbetsmarknadens behov av personal i tät dialog med näringslivet.

En annan tjänst är JOBBCOACH med tips och länkar på hur du skriver CV, personligt brev, första intervjun och mycket mer.

KUNSKAPSBANKEN  är en samlingsplats för engagerade entreprenörer, människor och medborgare som vill dela med sig av sin kunskap till Eskilstunas gymnasieelever. Via kunskapsbanken kan sedan lärare boka in föreläsningar (även digitalt), studiebesök mm.

Eskilstunautmaningen är för våra kommunala gymnasieskolor idag. Intresse har funnits för privata gymnasieskolor att ansluta sig också men i dagsläget är det endast för kommunala skolor

Målsättning

Säkra framtida kompetensförsörjning och gynna Eskilstunas arbetsmarknad och utveckling.
Minska ungdomsarbetslösheten.

Hur engagerar vi oss?

Affärsplan Eskilstuna engagerar sig genom:
– aktiv medverkan i styrgruppen
– att bidra med stöd, nätverk och kompetens genom dialog
– att lyfta arbetet kommunikativt.

Bra att veta!

Alla kommunala gymnasieskolor (Rekarnegymnasiet, Rinmangymnasiet, S:t Eskil gymnasium och Zetterbergsgymnasiet) är med i Eskilstunautmaningen. Målsättningen är att samtliga gymnasieskolor i Eskilstuna ska vara delaktiga.

Projektledare:
Rocco Gustafsson rocco.gustafsson@eskilstuna.se S:t Eskil gymnasium
Magnus Dahl magnus.dahl@eskilstuna.se Rinmangymnasiet
Pontus Wiederholm pontus.wiederholm@eskilstuna.se Rekarnegymnasiet

Webbsida: eskilstunautmaningen.nu