Ett samarbete för ungdomar till arbete

I höstas träffade Arbetsförmedlingen och Affärsplan Eskilstuna flertalet av bemanningsföretagen för att testa och realisera en idé om att korta vägen för arbetssökande ungdomar. Alltför ofta händer det att de sökande, som är redo att kliva rakt ut i arbete, fastnar i ansökningsprocessen och har svårt att nå ut. Målsättningen med Bemanningsfrukosten var att vidareutveckla och förenkla processen.

I dag presenterades resultatet och alla var eniga – låt oss fortsätta!

– Under den här perioden, från november 2017 till nu, har 7 av 12 ungdomar kommit direkt ut i arbete tack vare detta samarbete. Det är fantastiskt, säger Mikaela Bäckqvist, arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen.

– Vi uppskattar verkligen att alla vill fortsätta att engagera sig i detta initiativ som vi ser fungerar och ger konkret resultat. Eskilstuna har en positiv utveckling där ungdomsarbetslösheten sjunker vilket är glädjande, fortsätter Daniel Andersson, arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen.

Ett av Affärsplan Eskilstunas mål är att ungdomsarbetslösheten i Eskilstuna ska ligga i paritet med riket och vi går åt rätt håll, till och med snabbare än väntat.

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.