Familjeföretaget Bra Mat Catering Matservice vinner upphandling

Familjeföretaget Bra Mat Catering Matservice vann upphandlingen för Retunas café och catering!

Sedan 12 år tillbaka drivs Bra Mat Catering (BMC) Matservice av familjen Räsäsen. Från början av Monica Räsänen men numera även av dottern Camilla Räsänen.

All mat tillverkas från grunden, gärna av närodlade råvaror och ambitionen är att alltid arbeta så svinnsmart som möjligt. Familjeföretaget vann nyligen en av kommunkoncernens upphandlingar för att ta över Retunas café och catering.

Hej Camilla! Vad betyder det för er affärsverksamhet att ni vann upphandlingen?

– Att vi vann upphandlingen innebär både utveckling och en nästan fördubbling av vår verksamhet! Med BMC Restaurang och Café kommer vi bland annat kunna erbjuda våra kunder avhämtning av mat och smörgåstårtor mer centralt då vår andra verksamhet ligger i Stenkvista.

Hur upplevde ni processen med att delta i upphandlingen?

– Processen var uppdelad i två delar. Den första delen handlade om att fylla i upphandlingsdokumenten. Om man som företag gick vidare efter detta steg så kom man till del två som i vårt fall handlade om en anonym provsmakning. För mig liknande processen ett prov eller en uppsatsinlämning. Det är viktigt att läsa på ordentligt innan och sedan se till att man får med all väsentlig information.

Har du tre tips till andra företagare som funderar på att delta i en upphandling?

1. Ta hjälp – prata med dem som är ansvariga och få svar på de frågor du har under processen.

2. Var noggrann – gå igenom alla dokument och se till att du inte råkat missa att skicka med något viktigt underlag eller information.

3. Prenumerera på den typ av upphandling som kan passa dig så att du inte missar dem.

Några länktips:

Eskilstuna kommunkoncerns upphandlingar

Anmäl dig till Leverantörsregistret

Mercell där du kan hitta aktuella upphandlingar