Företagarnätverket träffades på Wavin

I veckan var det återigen dags för Östsvenska handelskammaren och Eskilstuna kommuns företagarnätverk att träffas. Denna gång stod Wavin i Kjula värd och efter den interaktiva frukosten hälsade Magnus Lindahl, Östsvenska handelskammaren och Niklas Edmark, näringslivsdirektör på Eskilstuna kommun alla gäster välkomna.

Inbjuden som föredragande gäst var Tommy Malm, ekonomidirektör på Eskilstuna kommun. Han berättade om kommunens verksamhet, om hur viktigt det är att kommunen visar ett bra resultat och att det är nödvändigt för Eskilstuna som stad att fler kommer i sysselsättning.

Befolkningsutveckling och framtida investeringar

Vidare presenterades statistik kring befolkningsutvecklingen bl a kostnaden per individ och fördelningen över tid. Befolkningen ökar, unga och gamla ökar snabbare och det är där kommunens verksamheter kommer att lägga resurserna. 25 miljarder investeringar i skola, vård och omsorg samt infrastruktur t o m år 2030. Kopplat till investeringar kommer kommunen att behöva bygga, bl a 70 nya avdelningar i förskolan, för att nå målet 2030.

–      För att lösa denna utmaning är samverkan huvudfokus. Vi behöver er i näringslivet, avslutar Tommy Malm, ekonomidirektör på Eskilstuna kommun.

Studiebesök i produktionen

Innan rundvandringen i fabriken höll Lennart Silvergren, försäljningschef på Wavin, ett kort anförande. Vad många inte vet är att Wavin är noterat på börsen i Mexico och störst i världen på produktion av plaströr. 23.000 anställda worldwide varav 120 personer i Eskilstuna, där verksamheten startade 1983. Kompetensområden VVS, VA och Kabel/Telecom.

Förkovrade med ny intressant kunskap om både vatten och Wavin som verksamhet lämnade vi Kjula och ser fram emot nästa träff för företagarnätverket.

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.