Hallå Amalia och Yasir! #ungdrive

Ung Drive Sörmland har nu genomfört sin kickoff på Munktell Science Park i Eskilstuna och sammanlagt 55 sommarentreprenörer var på plats. Kickoffen är startskottet där ungdomarna under 5 dagar får hjälp att utveckla en affärsidé och förvandlas till entreprenör. Ung Drive sägs vara Sveriges enklaste och roligaste sätt att testa på att starta eget. 2019 blev också ett år med både rekordmånga ansökningar och deltagare. Vi passade på att höra med några ungdomar om vilka förväntningar de har och vilket företag de ska driva under sommaren.

Berätta lite om er själva
Jag heter Amalia Essman och har precis slutat nian, jag brinner för att ta hand om små barn och att baka.

Yasir Al-Dulaimi
, jag är 18 år och går tredje sista året på teknikprogrammet på Rinmangymnasiet. Jag vill gärna bli arkitekt/civilingenjör och på sikt helst av allt starta eget. 

Varför sökte ni till Ung Drive nu i sommar?
Amalia: Jag kände att det skulle vara kul att göra något jag brinner för och att jag vill lära mig mer om företagande.

Yasir
: Först och främst så ansökte jag för att jag ska starta UF-företag nu i trean. Jag vill förbereda mig inför detta och bli riktigt bra. Min målsättning är ju att bli företagare.

Vad driver ni för företag/vilka affärsidéer har ni?
Amalia: Bake the future. Jag ska baka fikabröd och sälja på loppis och redan nu på söndag kommer jag att vara på plats. (I Ung Drives kundtävling kammade Amelia hem allra flest kunder! reds anm.)

Yasir: Mitt företag heter B T P Leverans. Jag ska leverera tekniska produkter som är inne för reparation och lagning till kund. Transporten sker främst med cykel vilket är allra bäst för miljön. Min samarbetspartner är först och främst B.A.M data i Nyfors.

Vilka förväntningar har ni?
Amalia: Utvecklas och växa som person, jag forsätter gärna med företagande

Yasir: Just nu är det mest att göra mitt bästa här, bygga min potential så att jag kan referera till det här arbetet. Det blir en stabil grund för att förhoppningsvis bli företagare.

Läs mer om Ung Drive Sörmland här.

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.