Hallå anca! #byggfrukost

Vid senaste Byggfrukosten passade vi på att ta en pratstund med initiativtagarna Anna-Karin Kjellin och Caroline Axelsson, som äger och driver bolaget anca. De berättar bland annat att de uppskattar den lösningsorienterade och drivna andan i Eskilstunas näringsliv, där man tänker framåt och skapar förutsättningar för staden att växa i en positiv riktning.

Berätta lite om er själva

anca inredningskontor grundades 2002 av Anna-Karin Kjellin och Caroline Axelsson som fortfarande är ägare och driver bolaget. Idag består kontoret av fyra grymma inredningskonsulter som jobbar för att skapa verksamhetsanpassade och identitetsstarka inredningslösningar för våra kunder. Kolla in vad vi gör och har gjort på www.anca.nu

Ni är arrangörer till Byggfrukost, berätta mer

Vi kände att det saknas ett neutralt forum där vi som arbetar med att utveckla fastigheter i Eskilstuna kan träffas och nätverka, kompetensutvecklas och stärka lokala aktörer. I projekt går man lätt över ån efter vatten, vi vill med vårt forum visa på den starka kompetens som faktiskt finns inom vår egen kommun. Vi har bjudit in ett brett spektra av personer och yrkesroller som vi känner kan bidra, representerat finns stora och små fastighetsägare, arkitektkontor, projektledare, byggnadsingenjörer, miljö- samt elkonsulter samt bygg och måleribranschen.

Något vi tycker är viktigt är också att inte bara fokusera på byggnation, utan att även lyfta fram företagen som fyller byggnaderna med ett innehåll och skapar identitetsstarka varumärken i lokalerna som byggs. Vi är ett av de företagen, men vi har även med andra aktörer som jobbar varumärkesbyggande. Vi ser även att forumet kan skapa samsyn och ett gemensamt driv framåt för näringslivet och kommunen.

Vid senaste träffen var PQ Projektledning inbjuden som gästföreläsare, vad hände under morgon?

Jonas Karlsson och Sofia Norstedt på PQ Projektledning höll i en väldigt uppskattad och intressant workshop kring vikten av planering och struktur i projekt. Det gav oss deltagare en tankeställare och ögonöppnare som enkelt kan appliceras i fastighetsprojekt. Kontentan av det hela är att oavsett om man – som vi denna morgon – sätts ihop i team som ska lyckas i ett projekt att bygga lego, eller i stora om- och nybyggnationer, så ska man alltid komma ihåg att tiden man lägger i planeringsfasen och teambuilding bygger ett stabilt och lyckat projekt.

Vad tror ni är en framgångsfaktor i Affärsplan Eskilstuna?

Motiverade och engagerade deltagare som bidrar med sin tid och kompetens för att lyfta Eskilstuna till nya nivåer.

Vad tycker ni är det bästa med Eskilstuna?

Vi uppskattar den lösningsorienterade och drivna andan i näringslivet. Man tänker framåt och skapar förutsättningar för staden att växa i en positiv riktning. Det geografiska läget gör även att kontoret kan utgå från Eskilstuna, vi har just nu pågående projekt (förutom i Eskilstuna) i Örebro, Stockholm, Västerås och Norrköping, så rent logistiskt finns det ingen bättre placering för vårt kontor!

Har ni några roliga planer framöver? 

Alltid! Vi har många roliga projekt både igång och på gång som ger energi och utmanar oss till att bli ännu bättre på det vi gör.

På bilden: Jonas Karlsson, Caroline Axelsson, Anna-Karin Kjellin och Sofia Norstedt.

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.