Hallå Andreas och Veronica! #kunskapsevolution

Nästa team att presentera sig är Andreas Frisk och Veronica Haugdahl som berättar om sin evolutionsgrupp #KunskapsEvolution. Vi får veta vilka förväntningar de har på hösten, vad kunskapsevolution betyder för dem och varför du ska engagera dig i just deras grupp!

Berätta lite om er själva och vad ni arbetar med

Jag heter Andreas Frisk och driver ett företag med 14 anställda här i Eskilstuna, vi säljer och monterar säkra dörrar. Jag är också engagerad i programmet Tillväxtmotorn på Mälardalens högskola, ett program för företagsledare.

Och jag heter Veronica Haugdahl och jag jobbar som projektledare med kommunens strategiska mål att få fler i jobb. Jag har min bas i arbetsmarknads- och vuxenutbildningsfrågor och har ett stort fokus på kompetensförsörjning och matchningsproblematiken som råder på arbetsmarknaden idag. Att arbetsgivare, privata och offentliga, får tag i rätt kompetens är en grund för ett gott samhälle och ett starkt näringsliv. Jag trivs med variationen att vara både i detaljer och helhet, och är envis med att hitta vägar till lösning.

Ni är båda sammankallande till en evolutionsgrupp – vad innebär KunskapsEvolution för er?

(Veronica) Kunskapsevolution handlar för mig om att se på individers kunskap och kompetens på ett nytt sätt och därmed kunna ta tillvara på krafter som finns omkring oss. Det handlar också om att få till karriärtrappor, validering av kunskap samt att utbildningsväsendet och arbetsgivare med anställningsbehov kommunicerar. Att attrahera, utveckla och behålla arbetskraft inom företaget men också till/inom Eskilstuna – till stad och landsbygd.

(Andreas) Både jag och Veronica arbetar idag med utbildningsfrågor, vi har alltså arbetat med liknande saker och tack vara Affärsplan Eskilstuna har våra vägar korsats och vi har fått ett större syfte och mål i vårt arbete.KunskapsEvolution betyder, för mig, att vi har attraktiva utbildningar, att vi utvecklar människorna i våra företag, och behåller kompetensen genom att vara en attraktiv kommun. Gör vi detta rätt, ja, då kommer vi att göra kunskapsevolution!

Vilka förväntningar har ni på höstens arbete?

(Andreas) Det ska bil så spännande och utmanande att få driva den här gruppen. Mina förväntningar är att vi hittar initiativ, stort som smått som kan bidra till målen för arbetslöshet och sysselsättning.

(Veronica) En förväntning, och förhoppning, är att det sker mycket utbyte av lärdomar och klokheter. Att vi alla får nya perspektiv på gamla frågor genom utbyte med varandra och gemensamt skapar ett gäng sköna lösningar som gör underverk för Eskilstunas framtid. Det är när man är villig att mötas för att ta in nya tankar och perspektiv som det sker utveckling. Jag förväntar mig att vår arbetsgrupp kommer fram med kreativa, genomtänkta och genomförbara initiativ – vi är ett mycket kompetent gäng som anmält intresse att medverka så det ska bli en fröjd att släppa lös diskussionen!

Varför ska man engagera sig i er grupp?

– Vill du vara med och utveckla Eskilstunas näringsliv kring kunskaps- och kompetensfrågor?
– Vill du att näringslivet och utbildningsväsendet ska samarbetar o närma sig varandra ännu mer?
– Se till att vi försörjer våra företag och offentliga arbetsgivare med rätt kompetens, gärna via utbildningar av alla de slag?
– Att vi kan vara attraktiva och behålla kompetensen?
Då ska du definitivt anmäla dig till vår grupp #kunskapsevolution

Vad ska ni roa er med denna vackra sommar?

(Veronica) I sommar ska jag roa mig med att jobba en hel del ???? Förutom det så blir det två romantiska bröllop och en sen semester med resa till Gotland och prova glamping; bo i ”stilfullt inrett tält” några meter från havet, det blir något nytt!

(Andreas) Jag kommer att ladda mina batterier på sjön i vår vackra skärgård

Här kan du läsa mer och anmäla dig till gruppen KunskapsEvolution

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.