Hallå Anna och Niklas!

Berätta lite om dig själv, vad du gillar att göra och jobbar med?

Jag heter Anna Harryson, jag driver ett konsultföretag med projektledning, affärsutveckling och förändringsledning. Jag gillar att tänka och göra samtidigt, mina bästa ideer kommer när jag skruvar lådor, eller springer i skogen. Gillar också att se helhet och att analysera problem till möjligheter.

(Niklas Edmark) Om jag försöker se mig själv från ett utifrånperspektiv ser jag en engagerad pappa till tre, en hockeyspelare som tränar för lite (tråkigt nog) och en person som brinner för sitt jobb som Näringslivsdirektör i Eskilstuna kommun

Hur är ni engagerade i Affärsplan?

(Anna) Jag har varit med från början som projektledare då hela arbetet startade på en workshop som jag också ledde, där uttalandet, Vi gör en affärsplan för hela Eskilstuna ledde till vad det är idag. Från ord till handling på riktigt…

(Niklas) Jag har varit engagerad i arbete från när första tankarna på en Affärsplan för Eskilstuna kom upp och har varit med i uppbyggnaden och utvecklingen hela vägen. Nu är mitt engagemang i arbetet fokuserat på att skapa förutsättningar för alla som är engagerade i affärsplanen så att vi fortsätter utveckla Eskilstuna tillsammans mot den gemensamma målbilden

Vad tror ni är en framgångsfaktor i Affärsplan Eskilstuna?

(Anna) Inte en utan flera, det är många små och lite större steg i rätt riktning och mot ett gemensamt mål, det kan låta enkelt men det bygger på ett engagemang och drivkraft utöver det vanliga som vi har lyckats kanalisera i arbetet med affärsplanen. Jag tror också timingen var rätt i Eskilstuna 2015 för en sådan här kraftsamling.

(Niklas) Att peka på bara en faktor är väldigt svårt men om jag ska hålla mig till en faktor så säger jag att vi har lyckats bygga ett starkt engagemang genom att inkludera alla som vill!

Vad tycker du är det bästa med Eskilstuna?

(Anna) Det är verkligen här man ska bo, jag tänker ofta på att jag hela tiden träffar nya intressanta människor som berikar mitt liv och ger mig nya insikter, och att jag tycker också att det är så vackert både i stan och på landsbygden.

(Niklas) Att man verkligen GÖR i Eskilstuna. Det finns en stark vilja och ett mycket stort engagemang för Eskilstunas bästa. Eskilstuna har så många styrkor, ett mycket intressant näringsliv, stor bredd och spets i idrotten, två fina städer och en landsbygd med massor av utvecklingskraft.

Har du några roliga planer inför sommaren?

(Anna) Ja det hoppas jag! Lite resor själv och med familjen. Tänkte paddla kanot och sova i tält också. Det var ett tag sedan.

(Niklas) När jag är ledig försöker jag planera så lite som möjligt för att kunna vara spontan när möjligheter dyker upp, och det brukar alltid dyka upp massor med roliga saker. Det enda som jag har planerat är en vecka på Österlen med barnen, en chans till avkoppling och även att träffa min farfar som bor där.

Vad skulle du säga till någon som är nyfiken på Affärsplan men inte bestämt sig om hen borde engagera sig?

(Anna) Gjört är väl den svenska motsvarigheten till just do IT, just detta med att träffa nya människor och göra faktiskt förändring är helt magiskt. Man vill liksom aldrig sluta… Det har varit svårt att till och med avsluta projektgruppsmötena : )

(Niklas) Vill du vara med och göra Eskilstuna till en ännu bättre plats nu och i framtiden? Svarar du ja på det så behöver du inte fundera längre för då är det bara att hänga på.

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka. Genom att registrera dig accepterar du vår Policy för personuppgifter.