Hallå Cilla! #eskilstunautmaningen

Vi passade på att ställa några frågor till Cilla Planbring i samband med att Eskilstunautmaningen arrangerade en av sina välbesökta frukostar.

Vem är du och vad gör du om dagarna?
Jag är Cilla Planbring, samordnare för Eskilstunautmaningen och gymnasielärare som till vardags jobbar på Rekarnegymnasiet.

Hur är du engagerad i Affärsplan Eskilstuna?
Affärsplan Eskilstuna och Eskilstunautmaningen har  ett samarbete kring det här med att få näringslivet och gymnasieskolorna att komma varandra närmare. Jag fick förmånen att delta med mina elever på EN18 vilken var en kick för både mig och ungdomarna.

Vad är du extra stolt över i arbetet med Eskilstunautmaningen?
Jag är stolt över vårt fina samarbete här på Rekarnegymnasiet som jag hoppas kan smitta av sig på de andra gymnasieskolorna så att vi får en riktigt bra spridning på det här. Eskilstunautmaningen är en finfint tillfälle att få inblick i en annan verksamhet, tex skolan. Vi inom skolan behöver släppa in andra än lärare i våra klassrum, berika våra elever med annan input än filmer, texter och prat.

Jag tror att eleverna uppskattar när det kommer ”riktiga” människor utifrån och berättar om sina erfarenheter och uppmuntrar eleverna att ta steget, att våga ta ett jobb och lära sig något nytt. Det är oftast inte raketforskning det där första jobbet, men eleverna kan i vissa fall vara osäkra på vad som krävs av dem, hur de ska bete sig och de tvekar när de inser att de måste kliva utanför sin komfort zon. Vi har upptäckt att glappet mellan ungdomarna och jobben är stort. Båda grupperna efterfrågar varandra men av olika anledningar når de inte varandra. Det är vad vi jobbar med och det är något som jag är stolt att få vara en del av.

Vad tycker du är det bästa med Eskilstuna?
Att det är min hemstad, att jag har fått växa upp i den här staden och att den i dagsläget verkar vara på uppåtgående för etablering bland företag och andra intressenter.

Har du några roliga planer inför sommaren?
Resor är inplanerade både till Bologna och Malaga men så blir det en hel del grilla, poolhäng och dagar då inget är inplanerat.

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.