Hallå Daniel Ängmo! #stadsarkitekt

Berätta lite om dig själv och vad du jobbar med?
Daniel Ängmo, ursprungligen från norra Skåne, bor i Järna sedan tidigt 90-tal. Professionellt är min bakgrund konstnär och hantverkare men utbildade mig vidare till arkitekt vid 30 års-ålder och har nu jobbat drygt 10 år som arkitekt i det privata och kommunala. Min största enskilda uppgift är att ta fram ett arkitektur- och stadsbyggnadsprogram för kommunen vilket ska stödja planering av långsiktig och tåliga livsmiljöer.

Hur är du engagerad i Affärsplan?
Jag kommer finnas tillgänglig för att resonera kring arkitektur, ÖP-frågor eller annat angående estetik, färg, form och planering. På måndag 11 jun finns jag på plats i Fristadssalen tillsammans med Pernilla som är översiktsplanerare.

Hur ser du på Eskilstunas utveckling, ur ditt perspektiv som stadsarkitekt?
Stora utmaningar att hinna med att planera och bygga för en stark befolkningstillväxt och behovet av samhällsservice såsom förskola, skola och äldreboende. Det är ju också väldigt att bygga bra så det håller över tid. Vi måste klara kvalitetskraven också annars blir de framtida livsmiljöerna snabbt eftersatta, otrygga och ohållbara över tid!

Vad tycker du är det bästa med Eskilstuna?
Det man ser i turistmagasinen – Eskilstunaån, parkerna och gamla staden och Munktellområdet med väster är genuina och tillför Eskilstuna stark identitet.

Har du några roliga planer inför sommaren?
Som skåning måste jag till Skåne och annars längtar jag efter nedvarvning och hängmattan.

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.