Hallå Daniel! #CHindustry

Berätta lite om dig själv och er verksamhet

Daniel Serrander, 49 år och fungerar som VD och Produktionschef på CH Industry sedan 2015. CH Industry är ett fint verkstadsföretag som legotillverkar svetsade komponenter till fordonsindustrin. Men sedan 2018 är vi också ett produktägande bolag och har tagit fram ett par varianter av säkerhetsdörrar som man sätter i lägenheter. De nya egna produkterna har gjort att vi nästan fördubblat omsättning och antal anställda på kort tid.

Hur ser ni på företagsklimatet i Eskilstuna?

Vi tycker företagsklimatet i Eskilstuna är gott och vi har väldigt bra relationer med grannar och med företag som kan bidra till att vi växer. Vi är också flitiga när det gäller nätverkande och vi både delar med oss av jobb och åtar oss jobb från företag som kompletterar oss.

Vid Affärsplan Eskilstuna KickOn presenterade ni kort ert framgångsrika inkluderingsarbete, berätta mer

För att klara av en hållbar rekrytering av många individer på kort tid har vi valt att vända oss till grupper som står lite längre från arbetsmarknaden. Vi samarbetar tätt med i stort sett alla vuxenutbildningar i Eskilstuna Kommun och med både IPS-enheten och Arbetsförmedlingens alla stödprogram. Det här har lett till att vi anställt personer med funktionsvariationer, lite stökig social bakgrund och naturligtvis många nyanlända.

För att klara detta har vi erbjudit praktikplatser i stor omfattning och vaskat fram guldkorn som vi aldrig annars kommit i kontakt med. Vi bryr oss mindre om en praktikants dokumenterade kompetens, utan anställer i första hand på attityd. Kompetensen kan vi alltid bygga på om bara viljan och engagemanget finns där.

Vad skulle du ge för tips/råd till företagsledare som ännu inte tagit steget fullt ut med att arbeta med inkludering

Skicka ett par engagerade personer från ditt företag på den handledarutbildning som Teknikcollege Mälardalen regelbundet erbjuder! Jobba fram en förståelse i organisationen för vikten av att ta emot praktikanter från både gymnasium och vuxenutbildningar och låt praktikanterna visa vad de kan. Bra praktikanter kan snart avlösa din egen personal under en viss tid, så att de får tid att jobba med ordning- och reda och annat förbättringsarbete.

Plötsligt står man där med en praktikant som man bara inte kan leva utan???? Arbetskollegor som i lugn och ro får bekanta sig med nyanlända eller med personer som har en  funktionsvariation kommer att se människan bakom och upptäcka att det som är annorlunda inte behöver vara obehagligt eller farligt.

Har ni några intressanta planer framöver?

Vi hoppas kunna fortsätta växa med nya och befintliga kunder. Och så vill vi sälja Säkerhetsdörrar i ännu större omfattning förstås. Då kan vi generera ytterligare arbetstillfällen.

Vad tycker ni är det bästa med Eskilstuna?

Ligger bra i landet, gott om andra företag och institutioner att samarbeta med och bra nätverk både för tekniska och andra typer av frågor.

 

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.