Hallå Dean och Malin! #samhällsevolution

Först ut att presentera sig, av våra nya sammankallande, är Dean Moore och Malin Sturk som berättar om sin evolutionsgrupp #SamhällsEvolution. Vi får veta vilka förväntningar de har på hösten, vad samhällsevolution betyder för dem och varför du ska engagera dig!

Berätta lite om er själva och vad ni arbetar med

(Dean Moore) Jag jobbar som VD på FRANK, ett byggkonsult bolag i Eskilstuna. Vi arbetar med byggprojekt i alla skeden samt besiktningar och KA uppdrag och vi sitter på Nystrandsgatan 23. På fritiden är jag engagerad i föreningslivet, tränar och håller pass på Friskis och Svettis.

(Malin Sturk) Jag jobbar med trygghetsfrågor i Eskilstuna kommuns prioriterade stadsdelar och uppdraget handlar huvudsakligen om att skapa förutsättningar och koordinera insatser för att skapa goda livsvillkor för alla som bor och verkar i stadsdelarna. Välmående invånare ger trygga stadsdelar!

Ni är båda sammankallande till en evolutionsgrupp – vad innebär SamhällsEvolution för er?

Vårt arbete utgår utifrån frågeställningen ”Vilket samhälle vill vi ha i Eskilstuna?”. Arbetslösheten är hög i Eskilstuna och den är särskilt hög i vissa delar. En del står idag långt ifrån arbetsmarknaden och saknar efterfrågad kompetens. Men det betyder inte att de saknar vilja, engagemang och annan kompetens. Samhällsevolution handlar om att forma Eskilstuna till en trygg, trivsam och inkluderande plats för att bo, leva och försörja sig. Det måste vi göra tillsammans och näringslivet är en jätteviktig del i detta. Näringsliv, föreningsliv och kommun kan tillsammans skapa förändring.

Vilka förväntningar har ni på höstens arbete?

(Malin) Jag förväntar mig en engagerad och spännande process där vi vågar tänka nytt och annorlunda för att få fler människor i jobb på både kort och lång sikt. Jag tror det kommer bli ett spännande och givande utbyte mellan näringsliv, föreningsliv och kommun.

(Dean) Instämmer med Malin. Det ska bli väldigt intressant och lärorikt!

Varför ska man engagera sig i er grupp?

I vår grupp träffas en grupp med stort engagemang för frågan men med olika perspektiv och erfarenheter. Samhällsevolution samlar goda krafter från näringsliv, föreningsliv och kommun för att bidra till att bygga en stad med integration där vi lär och lär ut, tycker olika och är överens, delar perspektiv och får nya. Tillsammans kan vi komma fram till innovativa lösningar och idéer som ger effekt på både kort och lång sikt.

Vad ska ni roa er med i sommar?

(Malin) Jag ska till Island där vi ska åka runt ön i en liten camper-van och uppleva så mycket fantastisk natur det bara går. Vattenfall, varma källor, fjordar, berg, glaciär, hästar och mycket mer.  Efter Island fortsätter vi med naturupplevelser i Sverige med då främst på cykel eller till fots.

(Dean) Jag ska till Rhodos i juli i samband med att jag fyller 50 år. Sen i augusti åker jag till Las Vegas för att tävla i veteran-VM i brasiliansk jiujitsu och därefter fortsätter jag med semester i USA.

Vill du veta mer?
Tveka inte att kontakta oss!
Malin Sturk malin.sturk@eskilstuna.se
Dean Moore dean.moore@frankprojektpartner.se

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.