Hallå Elin! #arbetsförmedlingen

I samband med Affärsplan Eskilstuna har vi förmånen att träffa många intressanta och kompetenta människor, både inom privat och offentlig sektor, som brinner för sitt arbete och bidrar till Eskilstunas utveckling. Det här är Elin Sanfridsson på Arbetsförmedlingen och hon är värd att uppmärksammas!

Berätta lite om dig själv och vad du arbetar med

I augusti förra året började jag arbeta på Arbetsförmedlingen, sedan dess har jag främst arbetat med rekrytering åt olika företag, allt ifrån mindre uppdrag där restauranger söker serveringspersonal till lite större projekt där en planering för en mer långsiktig kompetensförsörjning av lagerpersonal genomförts.

Jag är uppväxt på landet utanför Mariestad men bor just nu mitt i centrum i Västerås, och när jag får möjlighet att besöka mitt föräldrahem spenderar jag helst tiden på hästryggen. Att ha möjlighet att kunna kombinera landets lugn med stadens puls är fantastiskt!

Hur kom du i kontakt med Affärsplan Eskilstuna?

Jag kom i kontakt med Affärsplan Eskilstuna via jobbet där några av mina grymma kollegor varit med och arbetet fram nya initiativ.

Berätta om ett framgångsrikt event/projekt du arbetat med?

Igår gick Sörmlands tredje Arbetsmarknadspuls av stapeln i Nyköping, ett event som Arbetsförmedlingen arrangerar där resultatet av vårt prognosarbete presenteras. Ett stort tack till alla privata och offentliga företagare som tagit sig tid att svara på våra frågor! Någon gång i juni kommer eventet att arrangeras i Eskilstuna – då hoppas jag att många kommer!

Som många av er vet slog City Gross upp portarna till sin nya butik i Eskilstuna i november. Via Affärsplan lades grunden till det mycket lyckade rekryteringseventet som genomfördes under dagarna två på Parkens Zoo. Innan eventet intervjuade mina kollegor och jag ungefär 300 personer och av dessa fick 110 kandidater möjligheten att träffa representanter från City Gross. Att tillsammans med arbetsgivare, i detta fall Carina Palm från City Gross, planera rekryteringsprocessen är det absolut roligaste med mitt arbete.

Vad tror du är framgångsfaktorn i Affärsplan Eskilstuna?

Helt klart mötet mellan engagerade människor. Att denna mötesplats som för visionärer samman finns, är en förutsättning för att samarbetet mellan det privata och offentliga ska lyckas och fortsätta utvecklas. En av nyckelfaktorerna är även att arbetet i grupperna pågår under året, det möjliggör att visionen utvecklas till en konkret idé som sedan genomförs.

Vad tycker du är det bästa med Eskilstuna?

För mig som inte är bosatt i Eskilstuna men har arbetet här tidigare ser man förändringar på ett annat sätt än dem som ser staden varje dag, utifrån det måste jag säga citykärnan och kanske framförallt Fristadstorget som har blivit en samlingsplats där många spenderar lunchen.

Har du några roliga planer i vinter?

Ni kanske känner igen att man ibland tar sig vatten över huvudet? I slutet av januari förra året fick jag för mig att köpa längdskidor, viktigt att tillägga är att jag aldrig stått på ett par tidigare. Efter många fall och ungefär tio rundor bestämde jag mig för att köra Tjejvasan, så just nu hoppas jag på mycket snö så jag kan träna och kanske komma i mål den 23 februari utan nya blåmärken.

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.