Hallå Elsa och Lucas! #ungdrive

Ung Drive Sörmland har genomfört årets kickoff-vecka i Eskilstuna och sammanlagt 55 sommarentreprenörer var på plats. Detta är startskottet för ungdomarna som under 5 dagar får hjälp att utveckla en affärsidé och förvandlas till entreprenör. År 2019 blev ett år med både rekordmånga ansökningar och deltagare och vi passade på att höra med några ungdomar om vilka förväntningar de har och vilket företag de ska driva under sommaren.

Berätta lite om er själva
Elsa Johansson, 16 år och jag har precis slutat nian. Förhoppningsvis kommer jag att plugga i Stockholm till hösten, estet/media. Jag gillar att fotografera och att vara utomhus i naturen.
Jag heter Lucas Larsson, har gått ut nian och förhoppningsvis kommer jag att gå på Rytmus i Stockholm i höst, gitarr eller media. Jag brinner för musik och gillar också att fota.

Hur kom ni i kontakt med Ung Drive Sörmland?
Elsa: Jag hittade Ung Drive på Instagram Story och lockades av att ha ett sommarjobb där man själv kan välja vad man ska göra. Det är perfekt att göra något man tycker är kul!
Lucas: Jag sökte sommarjobb och fick reda på detta genom sociala medier.

Vad driver ni för företag?
Vårt företag heter Släp och Skräp och vår affärsidé handlar om att hjälpa folk att flytta på skräp och annat som de har hemma men inte vill ha kvar. Sånt som de inte orkar flytta eller om de kanske saknar transport. Vi är ett transportföretag som syns på Instagram och via flyers och vi nås via mobil och mejl.

Vilka förväntningar har ni på att vara sommarentreprenörer?
Det här är en plats där man kan utvecklas och lära sig nya saker, där alla delar med sig av sina erfarenheter. Vi ser fram emot att kunna hjälpa våra kunder med saker de inte kan utföra själva, och att tjäna pengar! Vi skulle kunna tänka oss att driva företag i framtiden.

Läs mer om UngDrive Sörmland här!

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.