Hallå Emelie och Alexander! #PlatsEvolution

Nu börjar det närma sig avslutning för Emelie Gard och Alexander Lundvalls arbetsgrupp PlatsEvolution. Under hösten har de hållit i fyra workshopar som har resulterat i tre nya initiativ. Vi passade på att prata med dem efter den sista träffen innan vår gemensamma Kick Out den 5 december.

Hur känns det nu?!

– Det känns väldigt bra, otroligt roligt att få vara med och stötta detta otroliga gäng i deras arbete. Nu ska det bli spännande att se hur initiativen tas emot och hur arbetet fortsätter framåt.

Vad kommer er Evolutionsgrupp att presentera vid avslutningen den 5 dec?

– Vi har tre stycken pitchar som alla är väldigt spännande. Vi har förslag för att stärka inflyttning och etablering, bygga vidare på lokalt engagemang i våra olika områden samtidigt som vi vill lyfta Eskilstuna till nästa kulinariska nivå. En härlig blandning av initiativ! Snacka om PlatsEvolution.

Hur har stämningen varit i er grupp?

– Helt galet positiv, vilken framtidstro alla deltagare utstrålar. Får vi fler med en liknande inställning kommer Eskilstuna lyckas otroligt bra att möta kommande möjligheter. Varje gång vi har setts så har vi verkligen blivit tankad med otroligt bra energi.

Vad har ni haft för utmaningar?

– Från början var det så klart att sålla bland alla bra idéer som kom fram men längre fram har det varit att få storslagna idéer till mer konkreta och genomförbara. Viljan att göra skillnad har varit stor och ambitionsnivån hög och då blir det viktigt att det ska finnas en tydlig plan för genomförandet framåt.

Vad ser ni för nytta med höstens arbete, både personligt och för deltagarna?

– Personligen så har det varit väldigt givande, att få möjligheten att arbete med så mycket härliga människor som alla har målsättningen att utveckla staden vi älskar är underbart. Det har varit väldigt kul att se hur arbetsgrupper bildats och hur människor hittat varandra i olika samarbeten.

Kommer ni att fortsatt engagera er i Affärsplan Eskilstuna?

– Självklart kommer vi fortsätta att engagera oss för Eskilstuna! Om vi kan göra nytta kommande år så är vi självklart öppna för det.

Torsdagen den 5 december presenterar samtliga grupper sina initiativ på Munktell Science Park. Anmäl dig här om du vill komma!

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.