Hallå Emelie! #positioneskilstuna

I veckan presenterades Position Eskilstunas nya styrelse och vi passade på att ställa några frågor till nya styrelseordförande Emelie Gard. Bilden ovan är från vår Kick Out i december 2019 då Emelie tillsammans med Alexander Lundvall mottog diplom efter att ha varit sammankallande för gruppen PlatsEvolution.

Berätta, vem är du?

– Jag är en levnadsglad person som trivs lika bra på skogspromenaden som i stadsvimlet. Flyttade till Eskilstuna 2008 och blir sedan dess dagligen utskrattad för mina Stockholms eeeeen. Det är sånt man får bjussa på! ????

Nytillträdd ordförande för Position Eskilstuna, hur känns det?

– Det känns fantastiskt och jag är väldigt glad för förtroendet! Jag är förväntansfull och glad att få arbeta tillsammans med så många kompetenta människor.  Ser fram emot att lära mig massor av nya saker.

Position Eskilstuna är en ny organisation, berätta mer:

– Position Eskilstuna Ekonomisk Förening föds ur en fusion mellan tidigare Cityföreningen i Eskilstuna Ekonomisk Förening och Destination Eskilstuna Näringsliv Ekonomisk Förening. Position Eskilstunas syfte är att främja medlemmarnas ekonomiska intressen för att öka Eskilstunas attraktionskraft. Vi Positionerar, Utvecklar och Påverkar

Fokus för er det kommande året?

– Vi i Positions Eskilstunas styrelse har enats kring några rubriker där våra olika kompetenser kommer till sin fulla rätt och där vi verkligen kan bidra på en gång.

Handla för Eskilstuna –Tillsammans med fler näringslivaktörer får vi fler att aktivt ”Handla för Eskilstuna”. Det gör vi genom kampanjarbete inom både handel och övriga näringslivet.

Aktiviteter i Eskilstuna – Med fokus på citykärnan och i samverkan med andra aktörer skapar vi aktiviteter som bidrar till en levande stad. Goda exempel på detta är den årliga matmarknaden och Eskilstuna cityfestival.

Öka Eskilstunas attraktivitet som bostadsort – Aktivt delta och bidra till olika kampanjer där Eskilstuna marknadsförs som bostadsort.

Kultur – Underlätta för lokala kulturnäringar att verka i Eskilstuna. Vara med och skapa förutsättningar till att Eskilstuna har ett rikt kulturliv.

Idrott – Aktivt delta och bidra till att både nationella och internationella idrottsevenemang hamnar i Eskilstuna.

Kultur och Kongresshus – Vi stöttar och bidrar till arbetet kring etablering av ett kultur- och kongresshus med ett hotell i Eskilstuna.

Du har tidigare varit sammankallande för en evolutionsgrupp i Affärsplan och är fortsatt engagerad, varför?

– För mig är det viktigt att vara med och bidra med det jag kan i både stort och smått. Jag är och jag vill vara en del av Eskilstuna! Samtidigt känner jag att ju mer jag ger ju mer får jag tillbaka!

Vad är det bästa med Eskilstuna?

– Det finns mycket som är bra med Eskilstuna! Jag själv bor utanför Torshälla ute på landet, alltså vi snackar verkligen landet med både vatten och skogen in på knuten, men jag är inne i stan på bara 15 minuter. Jag får liksom det bästa av båda världar väldigt lättillgängligt! För mig är det livskvalitet.