Hallå Isak #UngDrive

Årets coolaste sommarjobb har nog de 65 deltagarna i UngDrive som får möjlighet att lära sig mer om att driva företag och utveckla både sina affärsideer och sig själva. Vi kom i kontakt med Isak Engdahl som deltar för första gången och driver ett cykel&moped företag.

Vem är du?

– Jag heter Isak och är 15 år och i höst ska jag läsa teknik på Rinman. På min fritid spelar jag fotboll och handboll. Jag renoverar också bilar och mopeder vilket är varför jag valde just den affärsidén jag gjorde.

Varför sökte du till UngDrive Sörmland?

– Jag ville tjäna pengar på en egen affärsidé och samtidigt göra något jag tycker är kul. Det lät som det perfekta hjälpmedlet för att jag skulle kunna göra just det.

Hur är det att delta i programmet?

– Man får bra guidning och utbildningsveckan var intressant och gav bra tips. Det är roligt att ha kontakt med de andra deltagarna.

Berätta om din affärsidé?

– Min affärsidé är att köpa, reparera och sälja cyklar. Jag utför även reparation/servicejobb på cyklar och mopeder och mitt företag heter Engdahl Cykel och Moped Eskilstuna #ECMEskilstuna

Har du lärt dig något hittills?

– Jag har lärt mig att sköta ett företag till exempel ekonomi och marknadsföring. Det är något jag inte kunde något om alls tidigare. Såklart har jag ju också lärt mig mer om cyklar och mopeder tack vare att jag har tagit isär många.

Vad är roligast/svårast?

– Det roligaste är att utföra min affärsidé och att hålla på med reparationer av cyklar och mopeder. Jag tycker det är kul att ha kontakt med kunder. Det är svårt med regler och lagar kring företag. Det kan också bli en utmaning att hitta kunder hela tiden.

Vad har du för förväntningar på UngDrive?

– Bra hjälp och vägledning när jag behöver.

Kan du rekommendera andra att söka?

– Absolut!

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.