Hallå Johanna #UngDrive

Att få möjlighet att lära sig mer om att driva ett eget företag och utveckla både sin affärsidé och sig själv är något Johanna Mickels tycker är ett bra sätt att spendera sommarlov sitt på. Hon driver ett sommarcafé i Slätviken genom Ung Drives sommarentreprenörs program.

Vem är du?

– Jag heter Johanna Mickels och är en 18 årig löpartjej.

Varför sökte du till UngDrive Sörmland?

– Jag sökte till UngDrive för att jag ville få möjligheten att starta upp ett sommarcafé i närheten av där jag bor.

Hur är det att delta i programmet?

– Att delta i UngDrive är verkligen över förväntan i mitt fall. Jag har lärt mig så mycket och fått mycket inspiration från coacher och företagare.

Berätta om din affärsidé?

– Min affärsidé var att starta ett sommarcafé med utbud av hälsosammare alternativ till fika, men även traditonell fika. Jag vill förmedla ett café med trevlig stämning där de finns något för allas smak. Just nu driver jag café Gläntan där jag både säljer raw fika och traditionellt fika.

Har du lärt dig något hittills?

– Jag har lärt mig att de krävs mycket tid som egenföretagare för att driva ett företag man vill förknippas med.

Vad är roligast/svårast?

– Det absolut roligaste är att jag får träffa mycket trevlig folk på mitt café och sälja mitt hembakade fika till. De svåraste har varit att hinna med allt. I och med att jag driver caféet själv kan de stundvis bli några stressiga stunder. Men jag försöker alltid lösa det på mitt bästa sätt.

Vad har du för förväntningar på UngDrive?

– Mina förväntningar på UngDrive är att utvecklas både som person och i mitt företag. Och sedan senare i livet kanske fortsätta inom entreprenör branschen.

Kan du rekommendera andra att söka?

– Jag kan till 100% rekommendera andra att söka till UngDrive. Du kommer utvecklas mycket och inte ångra att du gjorde det!

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.