Hallå Lina och Anna! #eskilstunacompetenceservices

I samband med att tjänsten Eskilstuna Competence Services lanserades passade vi på att prata med Lina Mörkberg och Anna Harryson som har agerat facilatorer för denna process som startade i mars. De är båda överens om att det har varit en utvecklande och rolig process med mycket engagemang.

Berätta lite kort om er själva
Jag heter Lina Mörkberg, nyss fyllda 40 år med många järn i elden. Arbetar som global projektledare inom Volvo CE men driver även eget företag för att tillgodose all erfarenhet som byggts upp genom åren. Det vore ju synd att inte testa att vara företagare och se vilka möjligheter det kan skapa. All fritid går till barnen där fotboll är nr 1 i familjen (Eskilstuna United)

Anna Harryson, jag är företagare i Eskilstuna och arbetar i flera olika projekt kopplat till näringslivsutveckling, affärs- och produktutveckling samt strategi. Min specialitet är att hålla styrfart i komplexa projekt där vi både har stor osäkerhet och potential, jag har lätt för att tankeväxla mellan systemnivå och operativ verkstad. I övrigt är jag en nyfiken person som behöver rätt mycket utmaning för att trivas.

Hur är ni engagerade i Affärsplan Eskilstuna?
Lina: Jag var sammankallande för KompetensEvolution – en av de allra första grupperna inom Affärsplan Eskilstuna.  Tog fram ett initiativ, Curriculum Vitae – Ditt livs lopp! som bl a stöttade gymnasieelever inför arbetslivet och samlade bemanningsbranschen.

Anna: Jag var projektledare i dryga 3 år för APEA och är nu engagerad i Rådet. 

Hur är ni involverade i Eskilstuna Competence Services?
Anna: Eskilstuna Logistik hade snappat upp behovet av att också erbjuda kompetensförsörjning i etableringsfasen av nya företag till Eskilstuna. Jag blev tillfrågad om att hjälpa till att utveckla ett koncept eller ”tjänst” som gick att sälja in Eskilstuna genom. Eftersom vi förstod att bemanningsbranschen skulle bli både möjliggörare och framgångsfaktorer för tjänsten behövde vi en ”driver” som kände branschen väl och Lina kom tidigt med i konceptutvecklingen. Det första mötet hade vi i mars och sen har det gått riktigt fort framåt.

Lina: Facilatorer för processen som startade i mars och dess workshops tillsammans med Anna H. Sammankallande till en mindre arbetsgrupp som arbetat fram underlag för införsäljningsprocessen samt tittat på olika kriterier som bör finnas med i arbetet för att uppnå en så god kvalitet i konceptet som erbjuds till nyetablerade företag.

Vad är ni mest stolta över i detta arbete?
Att vi har lyckats genomföra en bred affärsutvecklingsprocess med en hel bransch, konkurrerande företag och Eskilstuna kommun genom att tänka win-win från början, synergi och genom att vara proaktiva. Grymt utvecklande och rolig process.

Vad är det unika i processen?
Vi har ett väldigt bra samtalsklimat mellan de lokala bemanningsföretagen och vi behöver arbeta tillsammans vid stora etableringar där lokal kännedom kommer att vara en framgångsfaktor och för att leverera en stor volym kandidater med blandad kompetens.

Vad tycker ni är det bästa med Eskilstuna?
Lina: Bra och stark position i Mälardalen med närhet till det mesta. Upplever att vi har ett mycket bra samarbete mellan näringslivet och kommunen sedan affärsplan startade. Jag tycker att staden har en skön stil och tycker om industrikänslan. Vi växer och det märks!

Anna: Jag tror att vi har något unikt i Eskilstuna när vi får till flow och inte problematiserar utan faktiskt vågar pröva oss fram. Jag träffar hela tiden så många bra och spännande företag och individer här. A place to stay!

Har ni några roliga planer i sommar?
Lina: Fotboll! behöver inte säga så mycket mer… Cuper, äldsta dottern Elisabeth har blivit uttagen till sörmlandslaget och lägret i Halmstad vecka 26. Gothia Cup v 29. Jag älskar fotbollslivet med barnen och vad idrott ger tillbaka. Mellan detta får det bli en mängd böcker och bara vara hemma. Vi bor i Mälby och har nära till Mälaren.

Anna: Ja det blir nog mest Sverige, vänner, släktträffar och fotbollscuper. Läsa en bok kanske.

Läs mer om Eskilstuna Competence Services här!

 

 

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.