Hallå Lovisa! #UngDrive

En av coacherna i UngDrive, ett program som handlar om att driva företag under sommaren, är Lovisa Berglund. Hon har tidigare själv deltagit i programmet, och det med framgång. Vi träffade Lovisa under Kick-off veckan på Munktell Science Park.

Vem är du?

Jag är en glad och energifylld människa på nyligen fyllda 21 år. Jag älskar att lära mig nya saker och backar inte för nya möjligheter.

Du har deltagit i UngDrive tidigare, och det med framgång – berätta!

Jag deltog i UngDrive år 2016, under tiden jag gick på gymnasiet. Det var en otroligt rolig sommar där jag utvecklades från en blyg tjej till någon som vågar testa på allt vad livet kan kasta i ens väg.

Mitt UngDrive-företag drev jag tillsammans med Emil Axelsson och Stefan Biscevic. Vår affärsidé var att pärla och sälja armband där 50% av vinsten gick till YoungDrive, vilket är UngDrive:s motsvarighet i Afrika. Sommaren gick riktigt bra och jag kvalificerade mig till SM i Sommarföretagande, även kallad UngDrive Masters. Detta är en casetävling där man deltar i lag med ungdomar från hela Sverige.

Jag blev indelad i ett lag tillsammans med Mateus Sangeri och Gustav Selvander. Tävlingen slutade med att vi hamnade på första plats. För att summera var alltså min UngDrive-sommar otroligt utvecklande och spännande, då jag fick ständig utmaning och anta nya möjligheter.

Vad studerar du?

Jag studerar kandidatprogrammet i Business & Economics på Handelshögskolan i Stockholm. Nu till hösten kommer jag även börja på civilingenjörsutbildningen Industriell ekonomi på Kungliga Tekniska Högskolan.

Och nu jobbar du som coach i UngDrive under sommaren, hur känns det?

Det är en otroligt spännande och givande erfarenhet. Jag gillar verkligen konceptet med att låta ungdomar få testa på att ta eget ansvar och driva eget företag i tidig ålder. UngDrive var extremt utvecklande för mig som person och det är riktigt kul att få möjligheten att bidra till ungdomarnas resa detta år.

Vad innebär arbetet?

Att vara coach innebär att vi stöttar ungdomarna under sommaren och bidrar med våra egna erfarenheter och kunskaper för att ge dem en bra grund att stå på. Vi har vissa dagar under sommaren där alla coacher och ungdomar träffas digitalt, men det blir även många spontana coachsessioner under sommarens gång för att ge företagen extra vägledning. Som coach får man agera bollplank och stötta ungdomarna medan de testar på hur det är att vara en entreprenör.

Framtidsplaner?

Den närmaste framtid består av plugg. Efter det vill jag jobba några år för att befästa mina kunskaper i praktiken och samla arbetslivserfarenhet innan jag startar mitt eget företag och lever min dröm som entreprenör.

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.