Hallå Manuel! #kompetensförsörjning

Eskilstuna växer och blir en allt mer attraktiv stad. Manuel BrändebornEskilstuna Logistik & Etablering AB berättar att de hela tiden får in fler och större förfrågningar från företag som vill etablera sig och växa här i regionen. I veckan bjöd han, tillsammans med flera personer, in till en process i tre steg för att tillsammans med deltagarna utveckla ett gemensamt erbjudande inom kompetensförsörjning. Ambitionen är att offentliga och privata aktörer tillsammans skapar en modell och ett erbjudande anpassat för nyetableringar, specifikt inom segmenten industri, datacenter, logistik och e-handel.

Berätta lite om dig själv

Jag heter Manuel Brändeborn och är marknadschef på Eskilstuna Logistik & Etablering. Jag gillar nya utmaningar som även kan medföra positiva förändringar, vilket min idrottsliga bakgrund från friidrotten givit mig, både som elit-aktiv och som landslagsledare under många år. Ju bättre man förbereder sig, desto bättre kommer man att prestera/lyckas när det väl gäller. 

Berätta om ert arbete med att utveckla ett gemensamt erbjudande inom kompetensförsörjning?

Vår tanke från Eskilstuna Logistik är att vi kan få ennu fler etableringar om kompetensförsörjningen stärks, därigenom möjligt kunna skapa ännu fler jobb…

Hur upplevde du första mötet i den här processen? 

Det var ett positivt mottagande av hur förslaget presenterades och om hur de segmenten som vi jobbar med etableringar inom kommer generera fler etableringar både nu och framåt.

Vad har du för förväntningar på kommande träffar?

Att aktörerna hittar ett bra samarbete som ger en win-win situation för alla involverade, för att komma dit måste alla bjuda till. För det kommer krävas en hel del arbete och öppenhet.

Vad tycker du är det bästa med Eskilstuna?

En stad med dess placering i Stockholm-Mälardalen som erbjuder vida möjligheter, allt från det lila lokala till det stora globala, det är upp till oss själva att förvalta och utveckla oss och platsen till vad vi själva ser möjligt och vad vi tillsammans vill!

Har ni några roliga planer i vår?

Förutom att vi har några spännande nya etableringar på väg in, så kommer vi ta fram en ny digital marknadsföring för våra mässor, hemsida och sociala medier vilket ser ut att bli riktigt spännande…

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.