Hallå Marcus och Jenny!

Vi passade på att ställa några frågor till Marcus Conrad och Jenny Andersson som båda brinner för att företag i Eskilstuna ska få bra bemötande och service.

Vilka är ni och hur har ni det på jobbet?
– Jag heter Marcus Conrad och är Företagsmarknadschef på Sparbanken Rekarne men också styrelseledamot i Företagarna vilket är både roligt och inspirerande.
– Jenny Andersson, näringslivsutvecklare på Eskilstuna kommun. Vi är ett bra team på Näringslivsenheten och vi lär oss mycket av varandra. Dessutom har vi en otroligt viktig och angenäm uppgift – att bidra till både närings- och samhällsutveckling.

Hur är ni engagerade i Affärsplan Eskilstuna?
Jenny – Jag har haft i uppdrag att få igång initiativet ‘samordningsmöte’ som handlar om att förenkla för företagare och erbjuda en bättre kommunal service. Det ska vara lätt att göra rätt! Marcus har varit drivande från Företagarna och jag har haft i uppdrag att sätta formen, få igång mötena och arbeta med intern samverkan. Och nu är vi igång! Vi har haft vårt första ärende och nu hoppas vi att fler upptäcker att den här möjligheten finns när man ska etablera, utveckla eller förändra sitt företag.

Vad tycker du är det bästa med Eskilstuna?
Marcus – Det är att vi ligger i en mycket intressant region, vi bygger ett nytt campus och är en fantastisk idrottsstad.
Jenny – Just nu tycker jag att det finns en härlig energi här. Det finns många fantastiska människor och ett bra musik- och kulturliv. Det händer saker!

Har du några roliga planer inför sommaren?
Marcus – Åhus beachhandboll och givetvis Picnic i Parken.
Jenny – Bilsemester med familj och vänner. Kroatien är slutmålet. Sen blir det garanterat en upptäckarresa till alla fina lekplatser i Eskilstuna. Förhoppningsvis också några dopp i ån!

Vad skulle du säga till någon som är nyfiken på Affärsplan men inte bestämt sig om hen borde engagera sig?
Marcus – Engagera er, det är för Eskilstuna och vi gör detta tillsammans.
Jenny – Det är bara att haka på, det finns olika nivåer av engagemang. Kom med egna initiativ eller om du bara vill vara med på ett möte är det ok. Det är energigivande och en bra plattform att nätverka i. Du kommer bidra till att stärka staden!

Vill du få mer information och ev boka in dig till ett samordningsmöte kontakta Jenny Andersson

Läs mer om hur det blir lättare för dig att kontakta kommunen här

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.