Hallå Maria #AffärsplanEskilstuna

I år är det 5 år sedan initiativet till Affärsplan Eskilstuna startade och Maria Lönnerek är en av de drivande krafterna i arbetet. Vi passade på att ställa några frågor till henne inför stundande ledighet☀

Vem är du?
– En soldyrkare som gillar att träna, umgås och bidra till utveckling i näringslivet. Jag har 25 års erfarenhet av projektledning inom näringsliv och ideell sektor. Att medverka till att näringsliv och det offentliga arbetar tillsammans för att skapa tillväxt, nya jobb och trygga kompetensförsörjningen på sikt, är en förmån, även fast det i rådande situation är en enorm utmaning…
Nu ser jag fram mot värme och semester, även om den kommer att bli annorlunda. Jag hoppas att vi kan starta upp hösten med nya krafter och en förhoppning om att tillväxten sakteliga kommer att öka.

Vid årets (be)STÄMMA fattades några viktiga beslut, berätta
– I år valde vi att inte presentera varken nya Evolutionsteman eller nya sammankallande. Vårt förslag var i stället att skjuta på det till hösten, just utifrån rådande situation. Ett annat beslut var att tillsätta en operativ aktörsgrupp som fokuserar på utsatta branscher. Det arbetet pågår. Och Affärsplan Eskilstunas råd fick fortsatt mandat????????

Vad innebär de och vilka effekter kommer det att ge?
– Jag/vi hoppas att det innebär att våra teman blir situationsanpassade och att höstens Evolutionsgrupper kommer att göra bäst nytta för det lokala näringslivet, utifrån var vi då befinner oss. Antal grupper brukar vara tre, men nu låter vi det helt enkelt vara osagt. Arbetet i den operativa aktörsgruppen fortlöper så länge behovet finns, allt för att skapa de bästa förutsättningarna branscher i kris.

Vad är det bästa med Eskilstuna?
– Närheten till natur och friluftsområden, närheten till stadsmiljö och att det är enkelt att ta sig överallt med cykel. Och naturligtvis alla goda grannar ; )

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.