Hallå Monica, Annika och Pethra! #Samhällsverkstan

Berätta vilka ni är
– Vi var tre huvudparter som bjöd in till Samhällsverkstan, studieförbundet ABF Eskilstuna, Sisters in Business, en förening som bl.a har affärsskolor för kvinnor och Coompanion Sörmland, en organisation som bl.a stöttar entreprenörer som har hållbarhet i fokus för sin affärsidé. Genom att gå ihop och göra detta tillsammans kunde vi nå fler målgrupper.

Samhällsverkstan, vad är det?
– En kreativ plats där vi möts runt en samhällsutmaning, lär känna varandra, hittar nya samarbeten och skapar nya idéer tillsamman. Alla som känner ett engagemang för utmaningen är välkomna. Tanken är också att samla människor med olika kompetens och bakgrund, från olika delar av samhället. Olikheter bidrar till att kunna tänka nytt och komma fram med nya lösningar.

Ni arrangerade nyligen en välbesökt WS på temat Att hitta nya vägar till försörjning i Eskilstuna, hur gick det?
– Vi är många som jobbar med utmaningen på olika sätt i Eskilstuna men vi vet inte vad andra gör och vi känner inte till varandra. Vår tanke är att bygga broar, relationer och skapa nytt tillsammans och vi tycker vi lyckades bra. Då vi var fler aktörer som bjöd in så lyckades vi nå en bred målgrupp.
Vad blir nästa steg?
– Då alla idéer som uppstod ägs av alla som deltog så är det upp till var och en att tillsammans med andra jobba vidare. Vi kommer skicka ut en dokumentation av vad som kom fram och själva kontakta fler nya personer kring några av idéerna som vi nu ska jobba vidare med.
Affärsplan Eskilstunas mål är att sysselsättningsgraden ska vara i paritet med riket år 2030 och vi är många i Eskilstuna som arbetar för detta – hur kan vi tillsammans nå målen?
– Genom att synliggöra målet och uppmuntra alla som bidrar och vill bidra. Ett klimat som välkomnar alla och civilkurage att förändra strukturer som stoppar utvecklingen. Att vi alla gör det vi kan för att öppna dörrar och visa på möjliga vägar framåt för de som vill bidra och jobba.
Vad är det bästa med Eskilstuna?
– Människorna?

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.