Hallå Nawaf, Anuella och Sakar! #ungdrive

Ung Drive Sörmland har nu genomfört sin kickoff på Munktell Science Park i Eskilstuna och sammanlagt 55 sommarentreprenörer var på plats. Kickoffen är startskottet där ungdomarna under 5 dagar får hjälp att utveckla en affärsidé och förvandlas till entreprenör. Ung Drive sägs vara Sveriges enklaste och roligaste sätt att testa på att starta eget. 2019 blev också ett år med både rekordmånga ansökningar och deltagare. Vi passade på att höra med några ungdomar om vilka förväntningar de har och vilket företag de ska driva under sommaren.

Berätta lite om er själva
Jag heter Nawaf Ali, 18 år och börjar sista året på teknikprogrammet, Rinmangymnasiet i höst. Jag brinner för att nå mina mål och hjälpa de fattiga människorna.

Mitt namn är Anuella Easho, 15 år och jag ska börja på IB programmet på St:Eskil gymnasium i höst. Jag brinner för litteratur, religion och att hjälpa andra människor.

Sakar Mahmoud, 17 år och går på Handel & Distribution på Rekarnegymnasiet. Jag brinner för musik, familj och att människor är välmående.

Vad driver ni för företag/vilka affärsidéer har ni?
Anuella: Mitt företag heter ANUEL Cooporations och jag är lektör – hjälper blivande författare, unga som gamla som vill skriva böcker. Jag kan bistå med stöd på tre språk; tyska svenska och engelska.

Sakar och Nawaf: Vi driver företaget PARTYKIT tillsammans. Vår affärsidé är att leverera färdigkittade partykits hem till kundens dörr.

Anuella: Sen har vi alla tre en affärsidé gemensamt – att sälja, mjölkfri glass! Främst för att värna om miljön men också för att det finns så många veganer. Vi kallar företaget NordICE och tänker sälja i större städer.

Vad har ni för förväntningar?
Att förstå hur marknaden fungerar, vi har lärt oss jättemycket under den här veckan. Vi har alla varit intresserade av entreprenörskap. Vi vill driva företag. Det är också bra inför UF året.

Om 10 år?
Nawaf: Helst av allt vill jag spela fotboll och jobba med musik. Kanske som företagare.

Sakar: Då är jag egenföretagare och/eller affärsutvecklare, företagsutvecklare.

Anuella: Då pluggar jag psykologi!

Läs mer om Ung Drive Sörmland här!

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.