Hallå Omar Al-Obaidi! #mentorprogrammet

NyföretagarCentrum driver ett uppskattat mentorprogram i Eskilstuna och vi träffade nyföretagaren Omar Al-Obaidi, Dr Obaidi Tandvård tillsammans med Jonas Karlsson, PQ Projektledning för att höra om deras syn på denna typ av samverkan. Denna gång har vi fokus på Omar Al-Obaidi i rollen som adept. Han tycker att ett bra näringslivsklimat handlar om att båda stora och mindre företag uppskattas lika mycket för att alla behövs i ett fullt fungerande samhälle. Omar uppskattar väldigt mycket sina möten med den erfarne mentor som vägleder honom i stora som små frågor kring företagande.

Hej, vem är du?
– Jag heter Omar Al-Obaidi, nyinflyttad till Eskilstuna från Linköping där jag bodde förut. Jag är tandläkare och driver kliniken Dr. Obaidi Tandvård i Eskilstuna.

Du ingår i NyföretagarCentrums mentorsprogram, berätta?
– Jag har alltid velat bli tandläkare, ända sedan barndomen. Att driva en verksamhet och vara ledare på en arbetsplats har jag alltid tyckt varit intressant och jag kommer från en affärsinriktad familj. Däremot har jag dock känt ett behov av en mentor som kan vägleda mig i vissa frågor när jag inte vet hur jag ska gå tillväga. Därför kontaktade jag Nyföretagarcentrum som har hjälpt mig mycket. Jonas Karlsson har varit och är en underbar mentor!

Vad har varit särskilt intressant i programmet?
– Det finns många fördelar med programmet men jag tycker först och främst att det är hjälpen man får när man känner sig ‘lost’ som nyföretagare. Mentorns långa erfarenhet av att driva företag kommer verkligen till nytta. Allt för att jag som nyföretagare ska hamna så lite fel som möjligt!

Vad har era möten betytt på ett professionellt plan?
– Våra möten har hjälpt verksamheten har utvecklat sig mycket snabbare, vi har följt affärsplanen och lyckats undvika misstag vilket är tack vare våra möten.

Vad har era möten betytt på ett personligt plan?
– Personligen har jag aldrig varit i kontakt med en så driven och duktig entreprenör och chef som Jonas. Han är verkligen en inspiration och motiverar mig alltid att bli bättre både som person och som chef. Han har varit i sin bransch i många år, men är fortfarande motiverad och driven, och det är hur jag också vill vara i framtiden.

Kan ni rekommendera mentorsprogrammet för andra företagare/nyföretagare – varför i så fall?
– Absolut! Jag tycker att det är väldigt viktigt att man har en mentor i början. Oavsett hur duktig man är inom sin bransch så finns det alltid mycket som vi nyföretagare upplever i början ”utanför” vårt ordinarie jobb, som för mig – att gå från att bara vara tandläkare till att vara tandläkare OCH chef.

Vi arbetar ständigt med att stärka näringslivsklimatet i Eskilstuna. Vad är innebär ett bra näringslivsklimat för er?
– Jag tycker att verksamheter och nya ideer ska tas på allvar. Att båda stora och mindre företag ska uppskattas lika mycket, för att de behövs båda i ett fullt fungerande samhälle. Det är väldigt viktigt att kommunen är där för oss och kan hjälpa till med att förenkla så mycket det går, så inte ideer och verksamheter dör innan de blir verklighet.