Hallå Oscar och Jocke! #digitalainsatsstyrkan

Hallå Oscar och Jocke!

Berätta lite om er själva, vad ni gillar att göra och jobbar med?
Oscar Gustavsson, driver ECOKRAFT Sverige AB sedan 2008, BestGrip AB sedan 2006 samt Magasinet Strandgatan AB sedan 2016. Bor i Kjula med min fru Martina och barnen Noah 12 och Ellie 9. På fritiden tränar jag Noahs fotbollslag i Jäders IF och renoverar huset vi bor i. Har i övrigt ett stort bilintresse som går allt mer mot elbilsintresse…

Jag heter Joakim Rutegård och är en nyfiken person som gillar nytt, men även uppskattar och ibland längtar efter att återuppleva gammalt. Jag gillar att utöva racketsporter, vara utomhus med båten, på Sörmlandsleden eller spela beachvolleyboll. Det senare är lite extra kul då vare sig ålder, kön eller härkomst har någon roll här.  Gubbar som jag, kompisar, bekanta, killar, tjejer, kvinnor, ensamkommande, flyktingar, invandrare – alla förenas vi, svettas och har kul på planen!

Hur är du/ni engagerade i Affärsplan?
(Oscar) Kom i kontakt med Affärsplan Eskilstuna på riktigt under EN17 och EN18 och det känns som ett bra initiativ. Vi växer kraftigt och är i dagsläget 10 anställda i Eskilstuna samt sysselsätter ytterligare ca 8 personer hos våra UE i Eskilstuna. Vi anställer löpande fler och letar just nu solcellsmontörer och en elektriker till ECOKRAFT.

(Jocke) Jag är med i 2 initiativ – Digitala Insatsstyrkan samt Tillväxtcoacherna. Digitala Insatsstyrkan har varit och är riktigt skoj, även om det tar mycket (ideell) tid. Tänk vad många olika system som används, där de flesta inte ens pratar med varandra och i värsta fall faktiskt stjälper mer än de hjälper.

Vad hoppas du som företagare få ut av Digitala Insatsstyrkan?
(Oscar) Vår förhoppning är att få nya idéer på hur vi kan utveckla vår kommunikation med våra kunder via vår hemsida, sociala medier, mail mm. Vi vill komma fram till hur vi kan visualisera solceller för en kund, både bildligt, miljömässigt samt ekonomiskt och därmed öka inflödet av potentiella kunder.

Vad är nästa steg för initiativet Digitala Insatsstyrkan?
(Jocke) Vi arbetar med att prioritera de åtgärder vi diskuterat med företagarna. Det dyker ju upp en hel del på att-göra listan, men vi måsta avgränsa vår insats till att gälla det som ger snabbast utväxling, samt vår egen tid. Vi är nu i genomförandefasen och det vi inte hinner med kommer ändå att presenteras för företagen.

Har du/ni några roliga planer inför sommaren?
(Oscar) Absolut, några resor med familjen, hänga hemma vid poolen och förhoppningsvis få i min och brorsans bryggbåt vid Magasinet i Eskilstunaån.

(Jocke) Sommar är alltid roligt! Det blir så mycket enklare att umgås. Med detta sagt saknar jag min grannes sätt att umgås för de är utomhus hela året. De grillar och snicksnackar med vänner och bekanta. Han är flykting från Iran och brukar bjuda in mig på surströmmingsskiva! Det blir en hel del resor både kort och långt, samt en del projekt i trädgården

Vad skulle du säga till någon som är nyfiken på Affärsplan men inte bestämt sig om hen borde engagera sig?

(Oscar) Gå på (be)Stämman!

(Jocke) Många har frågat mig och undrat över Affärsplan Eskilstuna. Någon undrar vad vi gör, vad det ger, någon säger att de inte har tid och andra uppskattar att man är med.

Jag ser det som 3 saker:
– det ger dig ett större nätverk.
– det ger dig möjlighet till affärer, här öppnas dina möjligheter som inte fanns innan.
– det ger dig en självkänsla i att få ha varit med och byggt något som dessutom är roligt och lärorikt. Du får nya tankar och idéer.

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.