Hallå Rekar! #UngFritid

Efter att arbetsgruppen SamhällsEvolution hade genomfört sin första workshop fick vi kontakt med Rekar Rebuwar. Han är fritidsledare och brinner väldigt mycket för ungdomar som behöver en extra push in i samhället. Rekars upplevelse av första träffen var enbart positivt.

Berätta lite om dig själv.

Jag heter Rekar Rebuwar och är 21 år gammal. Jag jobbar för Ung Fritid och mötesplatser som fritidsledare. När jag inte jobbar tycker jag om att umgås med mina nära och kära. Jag brinner extra mycket för ungdomarna i våra områden som skulle behöva en klapp på axeln och en extra push in i samhället.

Hur är du engagerad i Affärsplan?

Jag fick en inbjudan från Malin Sturk som är en utav de som håller i SamhällsEvolution i år. För jag har arbetat mycket med ungdomarna i Fröslunda där jag hjälpt de med att skriva CV. Gå ner till arbetsförmedlingen att skriva in sig och gå på olika möten som de själva inte hade gått på. Nu förstår jag varför jag fick en inbjudan. Det är så många kontakter man kan knyta på Affärsplan Eskilstuna som skulle vara till hjälp när det gäller att få ungdomar i sysselsättning.

Berätta om första workshopen, hur kändes det?

Jag vart positivt överraskad. Så bra och kompetenta människor som var med och som strävar åt samma håll. Jag har redan börjat knyta kontakter och börjat samarbeta med några.

Vad tror du är en framgångsfaktor i Affärsplan Eskilstuna? 

Att alla strävar åt samma mål och att man alla kommer in med olika kompetens.

Vad tycker du är det bästa med Eskilstuna?

Måste nog säga att idrotten i stan har blivit väldigt grym. Varje helg är man nånstans och kollar på idrott.

Har du några roliga planer i höst?

Jag har tänkt att jag ska åka ner till Milano och kolla på när mitt favoritlag spelar fotboll. Har varit en dröm sen jag varit liten. Nu känner jag att det är dags att den drömmen går i uppfyllelse.

Vad skulle du säga till någon som är nyfiken på Affärsplan?

Gå på en workshop så är du fast. Detta är ett så grymt koncept som verkligen ger resultat!

Här kommer du i kontakt med arbetsgruppen #SamhällsEvolution

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.