Hallå Rezan! #inochmedflyttarservice

Ett initiativ sprunget ur Affärsplan Eskilstuna är In- och medflyttarservice. Vi passade på att ställa några frågor till Rezan Atto, projektledare på Eskilstuna kommun. Ta del av hennes spännande bakgrund och vad som väntar henne i höst…

Berätta lite om dig själv och vad du jobbar med?

Jag jobbar som projektledare på Konsult och uppdrag, Eskilstuna kommuns serviceförvaltning. Där får jag vara med och driva olika slags projekt och uppdrag, stora som små. Variationen passar mig bra som gillar att göra lite allt möjligt!

Ursprungligen kommer jag från det som en gång varit civilisationens vagga, Mesopotamien, i nuvarande Irak. Det är lite coolt att de som utvecklade världens första högkultur var mina förfäder. Samtidigt som jag ca 5000 år senare får vara med på ett litet hörn och utveckla vår stad idag, vårt Eskilstuna, där jag och familjen till slut hamnade efter några stopp i andra länder och städer längs vägen.

Hur är du engagerad i Affärsplan?

Jag är projektledare för Eskilstunas kommande in- och medflyttarservice som startades som ett initiativ inom Affärsplan Eskilstuna. Det är ett jättespännande uppdrag som handlar om att utreda hur Eskilstunas framtida in- och medflyttarservice ska riggas och implementeras utifrån vad som efterfrågas av både arbetsgivare och den inflyttade individen/familjen.

Syftet med att införa en in- och medflyttarservice är att minska trösklarna för inflyttning till Eskilstuna som ett led i att säkra kompetensförsörjningen för arbetsgivare verksamma i Eskilstuna och för att öka attraktiviteten att flytta hit.

Vad tror du är en framgångsfaktor i Affärsplan Eskilstuna?

Som med det mesta så skulle jag säga kombinationen av engagemang och uthållighet.

Vad tycker du är det bästa med Eskilstuna?

Det går ju inte att inte nämna Eskilstuna-ån och allt fint som ligger längs med den. Parkerna, Munktellområdet med kulturutbudet där, gamla stan, Vilsta friluftområde… Vackert alla årstider!

Har du några roliga planer i höst?

Vi har som vanligt lite trädgårdsfix planerat men får se hur långt vi kommer med en liten 1-åring som mest vill springa runt och busa och en till i magen som gör det svårt med fysiskt arbete Så det kanske får bli en lite lugnare höst med promenader i skogen, höstmarknader, tända ljus och diverse experiment i köket – och det är inte heller helt fel! Men lite fest blir det ändå, bland annat bröllop och 40-årskalas.

Vad skulle du säga till någon som är nyfiken på Affärsplan men inte bestämt sig om hen borde engagera sig?

Bara gör’t! Det går att engagera sig utifrån sina egna förutsättningar. Det behöver inte vara allt eller inget, utan små insatser bidrar också till helheten.

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.