Hallå Robert! #columbird

Ett attraktivt och starkt näringsliv är viktigt för en stads utveckling. Vi passade på att ta en pratstund med Robert Arbeståhl på Columbird – ett företag etablerat i Eskilstuna som har nyanställt och nyligen flyttat in i nya lokar. De anser att finns en grundläggande optimism när det gäller näringslivsklimatet och de vill bidra till stadens utveckling.

Berätta lite om er 

Columbird är en digital kommunikationsbyrå med kontor i Eskilstuna och fem anställda som jobbar järnet med webb, design, content och sociala medier. Bygger, stärker och styr upp varumärken genom kommunikation. Det är vad vi gör. Vi hjälper våra kunder med deras digitala närvaro, att nå ut med rätt budskap, bland annat genom användarvänliga hemsidor, sökmotorsoptimering (SEO) och content i form av text, foto och film.

Hur ser ni på företagande och näringslivsklimatet i Eskilstuna?
Positivt! Givmilt! Vi upplever att det är en miljö som ger en möjligheter att våga satsa på sin idé. Det finns en grundläggande optimism. Vi ser snarare samarbeten än konkurrens.

Vad tycker ni är det bästa med Eskilstuna?
Eskilstuna har en spännande utveckling och det händer något hela tiden; det byggs och kommer nya företag. Om vi tittar tillbaka tio år har det hänt mycket. Ett rejält uppsving. Det finns positiva krafter och många personer, exempelvis i ledande befattningar, är väldigt framåt.

Hur är ni engagerade i Affärsplan Eskilstuna?
Vi vill bidra till Eskilstunas utveckling, där vi bor och verkar, vilket Affärsplan Eskilstuna är en del av. Tidigare har vi varit delaktiga i olika grupper och SmartDigitalEvolution är riktigt spännande, som lyfter det som ligger just oss varmast om hjärtat, det digitala Eskilstuna.

Har ni några roliga planer framöver?
Vi fortsätter vara en digital partner för våra kunder – och ser fram emot att träffa nya. Under hösten hjälper vi bland annat ett Eskilstunaföretag med deras digitaliseringsprojekt. En teknisk lösning som hjälper företaget i alla led. Nästa år är vi återigen samarbetspartner till Eskilstuna Näringsliv (EN20). Vi boar också in oss i vår nya lokal och lär känna två nya medarbetare ännu bättre, som förstärker oss inom varumärkesbyggande, grafisk formgivning och content.

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.