Hallå Smilla och Alma #UngDrive

Årets upplaga av UngDrive i Sörmland är igång. Efter en intensiv KickOff vecka är de 65 antagna deltagarna nu i gång med sina sommarföretag. Vi tog kontakt med två engagerade ungdomar, Smilla Molin och Alma Harryson, som deltar för första gången.

Vilka är ni?

– Vi är två sextonåriga tjejer som precis gått ut nian och ska börja gymnasiet i höst, Smilla ska läsa samhälle på St: Eskils gymnasium och Alma ska läsa ekonomi på Rekarnegymnasiet. Alma har därför fått rollen som ekonomiansvarig och Smilla rollen som VD. Alma är intresserad av att starta eget i framtiden och det är något som Smilla har funderat lite över. Vi är drivna och vill lyckas så bra som möjligt. Därför ska det bli väldigt intressant att få testa att vara sin egen chef och utveckla både ett företag och utvecklas som person.

Varför sökte ni till UngDrive Sörmland?

Vi tyckte att det lät som ett bra sätt att få skapa sitt eget sommarjobb i dessa tider. Det är även en superbra chans att få lära sig så mycket om entreprenörskap och att få driva sitt alldeles egna företag, allt från att komma på sin affärsidé till att hitta kunder och mycket, mycket mer intressant!

Hur är det att delta i programmet?

Det är verkligen så kul att delta i programmet och få så mycket bra hjälp från coacher och föreläsningar, men även inspireras av andra deltagare.

Berätta om er affärsidé?

Våran affärsidé heter Eskilstuna – PARKLIFE och är ett bohemiskt och mobilt café som kommer röra sig ute i Eskilstunas olika parker denna sommaren! Vi vill skapa positiv energi men även ett sätt för folk att få komma ut och socialisera sig på ett Corona säkert avstånd. Vi kommer erbjuda fika, spel och en tipspromenad för de yngre!

Vi kommer lägga ut information på våran Facebook och Instagram där vi heter @eskilstunaparklife. Där kommer vi uppdatera om var och när vi befinner oss på olika platser.

Har ni lärt er något hittills?

Vi har lärt oss väldigt mycket bra saker från UngDrive! Allt från att komma på sin idé till att marknadsföra den och allt om reglerna som måste följas när man ska driva ett företag. Coacherna har varit väldigt professionella med superbra energi och information samt att det svarat väldigt fort när man har haft frågor, och med super svar!

Vad är roligast/svårast?

Det roligaste är att alla har varit jättetrevliga och att UngDrive har erbjudit blandat innehåll så att det aldrig blivit långtråkigt. Vi har lärt oss allt på ett väldigt roligt sätt med en blandning av workshops och föreläsningar!

Det svåraste har varit ha varit att få ihop alla delar så att det blir ett komplett företag, men det är inget vi inte klarar av med alla hjälp och information vi fått av UngDrive!

Vad har ni för förväntningar om UngDrive?

Idag är vi på sista dagen av kickoff – veckan men vi kan verkligen säga att UngDrive har överträffat våra förväntningar! Vi trodde inte att man skulle få såhär mycket användbar information och hjälp som man faktist fått.

Kan ni rekommendera andra att söka?

Vi kan verkligen rekommendera UngDrive till drivna personer som vill få en chans att utveckla sig själva och få en chans att starta eget!

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.