Hallå Sofie! #samtalsvolontär

Varje onsdag i juni kan du som företagare/privatperson/student/medmänniska träffa tre #samtalsvolontärer i Stadsparken. Vi passade på att ställa några frågor till en av dem.

Vem är du?
– Sofie Andersson, coach som arbetat med rekrytering och karriärcoaching, är engagerad i vår stad och vill att staden utvecklas. Sitter i styrelsen för Kvinnojouren MOA Har olika erfarenheter från familjehem till olika befattningar i näringslivet.

Samtalsvolontärer – berätta om initiativet
– I min roll som konsultchef och coach, träffar jag många människor och märker att det finns ett stort behov, känner att många inte vet var de ska vända sig i olika funderingar och frågeställningar.

Vad är det som driver dig?
– Kan man hjälpa någon så ger det positiva ringar på vattnet – känner att jag har mycket att bidra med.

Villa Villekulla/V3 var ett initiativ ni arbetade fram tillsammans när ni möttes genom Affärsplan Eskilstuna, vad händer där?
– Vi hade en bild av att ha en mötesplats där det finns coacher eller samtals-volontärer samt olika utbildningstillfällen som olika personer kan ha nytta av i livet. Det viktiga var att inte kategorisera in människor i olika fack, tröskeln att gå dit ska vara låg.

På grund av coronakrisen kommer de nya evolutionsgrupperna att presenteras i höst, har du något medskick?
????Hur kan vi bli ännu mer lokala, få fart på näringslivet i Eskilstuna?
????Hur viktig är kultur och idrott för en stad – går det att göra något mer där?
????Det känns som att det inte har funnit rutiner inom äldreomsorgen, men jag vet inte om det är något för Affärsplan?
????Vad kan Eskilstuna göra för att få alla i chefsbefattning inom Eskilstuna kommun att flytta hit?

Vad är det bästa med Eskilstuna?
– Vi har ett vackert centrum med Eskilstuna ån, gamla bevarade byggnader. Närheten till natur och nära och kära. Kunna se idrott på Elitnivå; handboll, fotboll och speedway.

#affärsplaneskilstuna #eskilstuna #samtalsvolontär #tillsammans #samhällsevolution

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.