Hallå Veronica och Allen! #jobbevolution

Sista teamet ut att presentera sig själva och sin evolutionsgrupp är Veronica Gustafsson och Allen Ustamujic. Vi får höra om vilka förväntningar de har på höstens arbete och att det behövs fler engagerade själar som vill vara med att göra Eskilstuna lite bättre att bo och arbeta i!

Berätta om er själva och vad ni arbetar med

Jag heter Veronica Gustafsson jobbar som centrumchef på Tuna Park. Till vardags ser jag till att handelsområdet Tuna Park är attraktivt för våra kunder genom bra och varierat butiksutbud, hög service och med besöksanledningar som gör att man vill komma till oss igen. En viktig del i min roll är också att se på handelsutvecklingsfrågan ur hela Eskilstunas perspektiv. Vad kan vi göra för att få fler att stanna på hemmaplan och handla, samtidigt som vi attraherar köpkraft från våra kranskommuner. Jag vet att handeln och besöksnäringen genererar många jobb, och många unga och nyanlända får sitt första jobb i vår bransch. För mig är det därför självklart att engagera mig i den här gruppen.

Och jag heter Allen Ustamujic och arbetar som sektionschef för arbetsgivarsektionen på Arbetsförmedlingen i Norra Sörmland där Eskilstuna och Strängnäs kommun ingår. På arbetsförmedlingen arbetar vi aktivt med att skapa nytta för våra kunder, arbetsgivare och arbetssökande men också för samhället i stort. Vi vill se till att människor och företag växer och utvecklas så att vi lokalt i Eskilstuna får en bättre stad att leva och bo i. För oss på Arbetsförmedlingen är det viktigt att vi är tydliga med vårt uppdrag och våra erbjudanden för att skapa rätt förväntningar. Det är så vi bygger goda relationer. Vi arbetar för att kunden ska bli engagerad i samarbetet med oss.

Ni är båda sammankallande till en evolutionsgrupp – vad innebär JobbEvolution för er?

Vi i arbetsgruppen JobbEvolution vill få människor och företag i Eskilstuna att växa. I vår grupp vill vi titta på rekrytering på ett nytt sätt. Kan vi till exempel använda oss av varandras rekryteringsprocesser och tillsammans skapa fler jobbtillfällen i Eskilstuna? Att få ett arbete är så mycket mer än ett jobb. Att vara del av något större, att bidra till och vara med i gemenskapen i ett större sammanhang. Kan vi i Jobbevolution se till att fler får den möjligheten har vi nått vårt mål.

Vilka förväntningar har ni på höstens arbete?

Vi har idag en mycket god konjunktur i Eskilstuna med många bristyrken. Många företag vill anställa rätt kompetens. Samtidigt har vi många människor som gärna vill ha ett arbete men ibland saknar rätt kompetens. Vi behöver hitta nya vägar för att lösa de gemensamma utmaningar som vi står inför. Det är viktigt att vi gör det tillsammans. Affärsplan Eskilstuna är en unik plattform som ger oss den möjligheten. Med de personer som redan anmält sitt intresse till vår grupp så är vi övertygande om att vi kommer att komma fram till många bra initiativ som skapar Jobbevolution.

Varför ska man engagera sig i er grupp?

(Veronica) Vi behöver fler engagerade själar som vill vara med att göra Eskilstuna lite bättre att bo och arbeta i. Vi är glada att vi redan har med till exempel City Gross, Parken Zoo, Stadsmissionen och Sportamore i vår arbetsgrupp. Vill du också vara med och skapa jobbevolution? Anmäl ditt intresse här!

(Allen) Vi har genom Jobbevolution en fantastisk möjlighet att påverka vårt samhälle i positiv riktning utifrån ett arbetsmarknadsperspektiv. Vi bidrar därmed till en bättre integration. Fler får ett arbete att gå till och därmed också bidrar till samhällsnyttan. Den starka konjunkturen lokalt och nationellt med många företag som vill anställa är till vår fördel.

Hur har sommaren sett ut/ser ut för er del?

(Veronica) Vi började med en vecka på Öland för att därefter ha ett par veckor hemma i Eskilstuna. Sedan avslutade vi med en vecka i Montenegro tillsammans med stor-familjen där vi firade min mamma som fyller 60 år. Jag hade höga förväntningar på att hinna läsa minst en bok per vecka och ladda inför en händelserik höst, och det införlivades.

(Allen) Vi flög ner till Zagreb i Kroatien där vi hyrde en mycket liten bil (VW Up) i 4 veckor. Därefter blev det en mysig ”roadtrip” längs den kroatiska kusten för att senare ta oss till Sarajevo via den vackra Mostar. Vi avslutade semestern på ön Pag för att slutligen flyga hem till Sverige och Örebro. Nu ser jag fram emot en fantastisk höst med Jobbevolution i fokus.

Läs mer om JobbEvolution och anmäl dig till någon av höstens grupper

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.