Handla för Eskilstuna #ävenpåjobbet

Made by Eskilstuna är gemensam företagskraft

Företagsgruppen Made by Eskilstuna är ett tydligt exempel på möjligheterna som finns i lokal samverkan. I gruppen ingår Eskilstuna Elektronikpartner och Mälarplast, plåtteknikföretagen CH Industry och Södergrens Metallindustri samt teknikkonsulten Sigma Industry EastNorth.

– Våra företag hade samarbetat under många år när vi bestämde oss för att ta samarbetet till en ny nivå, berättar Peter Wall, vd på Mälarplast som tillsammans med Mikael Joki på Eskilstuna Elektronikpartner är initiativtagare till konceptet.

Idén var att skapa ett gemensamt kunderbjudande inom tillverkning och produktutveckling som innefattar elektronik, plast, plåt, design och konstruktion och som kan bidra till fler och större gemensamma affärer och uppdrag. Det landade i konceptet Made by Eskilstuna och en gemensam hemsida och logotype för samarbetet.

– För kunderna är vårt erbjudande en trygghet när de efterfrågar lösningar för produkter som kombinerar våra kompetensområden. Vi kan sy ihop hela deras produkt och massproducera efter önskemål. Kunderna känner också till vad vi går för tillsammans och är trygga med att vi kan leverera i tid och med rätt kvalitet, säger Peter Wall.

En viktig del av konceptet är att företagen är verksamma i Eskilstuna.

– Det är en klar fördel att vi alla finns i Eskilstuna. Vi har nära till varandra på alla plan och det är bara att gå över om vi behöver stämma av något eller bolla idéer. Detsamma gäller tillgång till alla duktiga underleverantörer som vi har i Eskilstuna, här finns ett kluster av företag med rätt kompetens, säger Peter Wall som ser stora möjligheter att utveckla konceptet ytterligare framöver, till exempel genom en gemensam säljkraft.

Vi är över 6 700 företag i Eskilstuna.
Tillsammans gör vi skillnad genom att handla för en levande stad och landsbygd.
Tack för att du handlar för Eskilstuna – även på jobbet!

Se gärna filmen!