Har ditt företag behov av ung kompetens?

Har ditt företag behov av ung kompetens? Delta på Jobbmässa UNG den 1 februari 13.30-16.00 på Elite Stadshotellet.

Jobbmässa UNG är en mässa för ungdomar mellan 18–24 år. Mässans syfte är att koppla ihop unga arbetssökande med potentiella lokala arbetsgivare. Om ditt företag är i i behov av arbetskraft; timvikarier, sommarjobbare eller tillsvidareanställning – missa inte att delta på mässan!

Sundbyholms gästhamn är en av utställarna som kommer att finnas på plats på mässan. Sundbyholms gästhamn drivs av Ulrika Sjöberg och Helena Pagoldh. 2022 blev de Årets företagare i Eskilstuna.

Hej Ulrika! Vilka fördelar ser ni på Sundbyholms gästhamn med att anställa ungdomar/unga vuxna?
– Många ungdomar och unga vuxna som kommer till oss har detta som sitt första jobb. De är vanligtvis lättlärda och glada över att tjäna egna pengar, vilket såklart ökar på arbetslusten. Vi som är lite äldre har mycket att lära ut till de unga, samtidigt som vi lär oss av mycket ungdomarna. Vi brukar skapa många roliga minnen tillsammans under en sommar på Sundbyholms gästhamn.

Varför tycker du att arbetssökande ungdomar ska komma på Jobbmässa UNG?
– Vi behöver många extra händer under sommaren och vår högsäsong är samtidigt som många ungdomar har sommarlov och behöver en sysselsättning. Därför är det toppen att ungdomarna passar på att komma till mässan så har de möjlighet att träffa oss och ställa frågor direkt.

Vilka tre tips skulle du vilja ge till dem som snart ska börja sitt första jobb?
1. Om du läser på om företaget innan du börjar jobba så kommer du ha ett försprång. Det finns ofta mycket information att hitta på hemsidor och på företagens sociala medier. Om företaget skickar ut en introduktion/information inför starten så läs på. Då blir första dagen mycket lättare. Det gör till exempel vi på Sundbyholms gästhamn.

2. Fråga gärna andra i din närhet som kanske jobbat i samma bransch. Då kan du få tips om förväntningar och höra hur en arbetsdag eventuellt kan komma att se ut.

3. Se till att komma förberedd med rätt kläder/utrustning för arbetsplatsen. Kom utsövd och i god tid. Och glöm inte att det går att ställa frågor till personalansvarige innan du börjar så att du känner dig trygg inför din första dag!

👉 Vill du också delta i jobbmässan? Kontakta Maria Lönnerek